NRK Meny
Normal

Eks-stortingspolitiker utestengt fra debattside

Tidligere stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland (Ap) ble i helga utestengt fra debattsiden «Styre og Stell i Kvinesdal» av lokalpolitiker Runar Nilsen (Frp).

Rolf Terje Klungland

Rolf Terje Klungland ble i helgen utestengt fra debattsiden «Styre og Stell i Kvinesdal». Det liker han dårlig. (ARKIVBILDE)

Foto: Lars Eie / NRK

– Jeg synes det er uhørt. I et demokrati kan man ikke akseptere den slags sensur. Det er rett og slett skremmende og alvorlig, sier Rolf Terje Klungland til NRK.no.

Facebook-siden «Styre og Stell i Kvinesdal» ble i februar i fjor opprettet av kommunestyrerepresentant Runar Nilsen fra Fremskrittspartiet. I løpet av ett år har den populære debattsiden fått over 500 medlemmer og fungerer som en viktig møteplass for meningsmotstandere i kommunen med nær 6000 innbyggere.

Debattsiden

Dette var de siste innleggene Rolf Terje Klungland fikk skrevet før han ble kastet ut.

«Større og mindre avgjørelser, og prioriteringer som gjøres i Kvinesdal. Diskusjon og debatt ønskes om viktige saker!» skrev Nilsen da han opprettet siden.

– Det gikk ei kule varmt

I helgen lempet han imidlertid ut to meningsmotstandere. Klungland er én av dem. Han beskylder den tidligere toppolitikeren for å forurense debatten.

– Det gikk ei kule varmt, men han vrir alt til politisk skittkasting. Det er rett og slett bøllete og har provosert meg noe voldsomt. Hensikten med siden er å ta opp viktig saker i Kvinesdal. Klungland tar opp nasjonale saker uten lokal relevans, sier Nilsen.

Ifølge Nilsen fører Klunglands engasjement til at vanlige folk vegrer seg for å debattere.

– Folk føler seg overkjørt og tør ikke poste sine meninger. Det er en form for hersketeknikk, sier Nilsen.

– Fører til politikerforakt

– Klungland hevder du driver sensur, er det sensur?

– Hvis han vil kalle det for sensur, så er det vel det. Jeg mener det har med oppførsel å gjøre. Skittkasting mot politiske motstandere fører til politikerforakt, mener Nilsen.

Det var i forbindelse med en diskusjon om den nye politireformen og bevaring av lensmenn i distriktene at det kokte over for administratoren.

– Jeg mener det er en viktig debatt for Kvinesdal, men nå får jeg ikke delta. Man må tåle at andre mener noe annet enn seg selv uten at man blir utestengt fra debatten, sier Klungland.

48 timers timeout

Han jobber nå som samfunnsplanlegger og næringssjef i Flekkefjord kommune. Han har ikke hatt politiske verv siden han gikk av som stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i 2009.

– Er du en debattbølle, Klungland?

– Overhodet ikke, det er helt latterlig. Jeg går ikke til personangrep eller driver sjikane, sier han.

Nilsen har i første omgang gitt Klungland en advarsel som innebærer 48 timers blokade.

– Men den kan bli langvarig hvis han ikke oppfører seg, sier Nilsen.