NRK Meny
Normal

Einar Gelius foreslått som biskop i nord

Blant mange kjente navn fra Sørlandet, er Einar Gelius foreslått som ny biskop i Nord-Hålogaland.

Einar Gelius

Einar Gelius forslås som biskop.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Etter at Einar Gelius tirsdag fikk avslag på søknaden om jobb som prest ved Ibestad kirke, har han nå blitt foreslått som ny biskop i Nord Hålogaland bispedømme, altså samme bispedømme som ga han avslag på prestejobben tirsdag morgen.

Dette går fram av en kandidatliste Vårt Land har fått tilgang til.

Mange sørlendinger

Men Einar Gelius er ikke den eneste sørendingen foreslått på listen. Flere velkjente navn fra agderfylkene er representert etter at bispedømmet gikk ut til folket og ba om kandidater.

– Vi har gått bredt ut til folket og bedt om navneforslag. Vi er veldig fornøyd med responsen. 40 personer er foreslått, opplyser stiftsdirektør Oddgeir Stenersen i Nord-Hålogaland bispedømme.

Dag Nordbø.

Dag Nordbø

Foto: Arkiv / NRK

Sørlendinger som er representert på listen er Dag Nordbø, tidligere domprost i Kristiansand og nåværende kommunikasjonsdirektør i National Oilwell Varco. Også Stig Lægnede, Kristiansander, tidligere prest i Grimstad. I dag er han rektor ved Kirkelig utdanningssenter i nord. Også prest Kjersti Marie Lægdene er på listen.

Kristiansanderen og rektor ved Det teologiske Menighetsfakultet i Oslo Vidar Leif Haanes er også foreslått til biskopstillingen.