NRK Meny
Normal

I år spilles siste konsert under dammen

Årets Eikerapen blir den siste med konsertscenen «under the dam». Etter årets festival rives dammen, og området blir fylt med vann. Festivalledelsen tror det blir en god opplevelse.

Eikerapen Roots Festival 2014 åpnet i dag. Årets konsert "Under the dam" blir den siste som arrangeres på denne spektakulære plassen. Demningen skal rives og erstattes av en større demning som vil legge området under vann.

Reporter: Tor Saltrøe

– Det blir sol hele torsdagen og fredagen. Dette er helt fantastisk, sier Rune Aasheim, styreleder i Eikerapen Roots Festival om værutsiktene for festivalen.

Han forteller at festivalen med tilhold i Åseral kommune i Vest-Agder har plass til 8000 deltakere.

– Vi håper ikke det kommer flere enn det, og vi håper på noe mellom 7000 og 8000, Sier Aasheim.

Onsdag kveld startet festivalen som varer fram til lørdag 2. august.

River dammen

En av de mest spektakulære opplevelse på festivalen finner man åtte kilometer inn på høyfjellet. Der er konsertscenen «under the dam», og er bokstavelig talt under en dam.

I 2008 var det Kari Bremnes som holdt konsert der, men de første til å spille der var bandet Green Carnation fra Kristiansand for ni år siden.

River demningen

I år er det de som spiller igjen, og det blir siste gang. Til neste år rives demningen, og området vil bli fylt med vann.

– Det er storslagent. Hele opplevelsen er fantastisk. I år blir det fint vær også, sier Ellen Ubostad Haaland, styremedlem i festivalen.

Blant annet skal Morten Abel, Stein Torleif Bjella, Thomas Dybdahl og Silya opptre under årets festival.