NRK Meny
Normal

Eikerapen fikk bygdeutviklingspris

Eikerapen Roots Festival i Åseral ble tirsdag tildelt Bygdeutviklingsprisen i Vest-Agder. Prisen får festivalen for å ha satt gårds- og bygdelivet bokstavelig talt på kartet.

Video Eikerapen fikk pris for bygdeutvikling

VIDEO: I landlige omgivelser har de klart å etablere en festival i Åseral.

– Her har de klart å skape en festival som er levedyktig og som skaper ringvirkninger i grenda og Åseral, og som gir et positivt inntrykk av denne delen av Agder, begrunner styreleder Tore Gystad i Innovasjon Norge Agder.

50.000 kroner

Prisen deles ut til bedrifter eller personer som har klart å etablere en vellykket bedrift eller næring med utgangspunkt i bygdenes og landbrukets ressurser.

Prisen betyr 50.000 kroner i festival-kassa.

Tor Åge Eikerapen

Tor Åge Eikerapen er sjef for festivalen i Åseral.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Eikerapen Roots Festival startet opp i 2004, og festivalsjefen setter stor pris på å få prisen for å ha klart å bruke bygdas ressurser til å få etablert en levedyktig festival.

– Det er stor stas. Det er kjempemoro å få anerkjennelse for at vi bruker bygdemiljøet, eller gardsmiljøet her, som vi gjør. Og for at vi bruker tradisjoner og formidler de videre, for det er noe vi er opptatt av men kanskje ikke så ofte blir anerkjent for, sier festivalsjef Tor Åge Eikerapen til NRK.

Lav glamfaktor

Gårdsmiljøet som danner rammene for festivalen er brukt rett og slett fordi stedet ikke har noe annet å bruke, sier festivalsjefen.

– Det er ikke noe fasilitet her. Det er egentlig ingenting som ligger til rette for å lage en festival. Da er det ganske naturlig å bruke gårdsmiljøet, sier Eikerapen.

– Vi ser at det ligger mye sjel og veldig mye positivt i dette som en kan videreføre til å lage en god festivalopplevelse. Og det er det vi har gjort, mener Tor Åge Eikerapen.