NRK Meny
Normal

Edle gamle dråper

Dykkere fant ei hundre år gammel flaske med rom på havets bunn.

Edle, gamle dråper

Dykkerne skåler i den spesielle fangsten med vaniljesmak - hundre år gammel rom.

Foto: Tom Øyvind Klausen

Under Risør Undervannsklubbs tradisjonelle påskedykk fant Stian Tangenes det som alle sjørøvere drømmer om å snuble over.

På toppen av en haug med tomme flasker på havets bunn lå det ei flaske som fremdeles hadde korken på.

NETT-RADIO: Hiv og hoi og ei flaske med rom!

- Jeg så at flaska hadde luftbobler, derfor tok jeg den med. Da vi kom opp til overflata så innholdet bra ut og korken sto i, så vi gikk bort på den lokale puben og fikk den åpnet, sier Tangenes.

Hiv og hoi og ei flaske med rom

Flaska viste seg å inneholde - om ikke god - så i alle fall gammel - rom. Etter flaska å dømme er romen over hunder år gammel, skriver Aust-Agder Blad.

- Flaska inneholdt ei væske med en veldig vaniljelukt. Vi fikk noen hardhauser på puben til å prøvesmake, og de kunne bekrefte at dette var spritvarer.

- Væsken smakte også vanilje og en sterk pepperaktig smak. Det er ikke noe å nyte, sier Tangenes.

Kastet over bord

Dykket ble foretatt utenfor Strandgata i Risør og her lå seilbåtene på rad i gamle dager. Tangenes tror flaska må ha blitt kastet over bord fra en av disse seilbåtene.

- De har kastet mange flasker over bord. Det var bare tilfeldig at denne romflaska lå på toppen av flaskehaugen, sier dykkeren.

Nå er flaska overrekt puben Peter'S Head i Risør slik at alle sjørøvere som går forbi kan gå inn og se romen og kanskje be om å få smake på de gamle dråpene.