NRK Meny
Normal

Prøver å finne en løsning for E18 Arendal-Tvedestrand

– Vi prøver å finne en E18-løsning som Aust-Agder blir godt fornøyd med, sier statssekretær Bård Hoksrud på Aust-Agder Frps landsmøte.

Hoksrud Kylland

Bård Hoksrud (t.h) er optimistisk når det gjelder byggestart på E18 mellom Arendal og Tvedestrand. Det gleder fylkesleder Anders Kylland.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Vi må få dette til, vi må ha signaler om penger nå hvis vi skal rekke byggestart i 2016 og ikke 2017. Dette er en viktig sak for både Høyre og Frp i Aust, sier Anders Kylland, fylkesleder for Frp og varaordfører i Arendal.

Fra talerstolen har han gitt klar beskjed om at Frp i Aust-Agder kommer til å si tydelig ifra hvis pengene ikke kommer.

Regjeringen vil fremskynde

Ingebjørg Godskesen

Ingebjørg Godskesen sier litt hemmlighetsfullt at det er gode nyheter på gang for E18.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Statssekretær Hoksrud sier departementet jobber med flere prosjekter som regjeringen gjerne vil framskynde og bygge så raskt som mulig.

– Vi jobber nå med noen prosjekter som vi veldig gjerne vil framskynde og få på plass så fort som mulig. Arendal-Tvedestrand er et av disse prosjektene. Men jeg kan ikke love noe, sier Hoksrud til NRK.

Han peker også på at denne strekningen passer godt for det nye vegselskapet som regjeringen planlegger for å få fortgang i utbyggingen.

– Vi er på offensiven og prøver å finne en løsning som Aust-Agder blir godt fornøyd med.

– Når kommer det en avklaring?

– Jeg håper det ikke tar så lang tid.

Tolker det positivt

Også fylkesleder Anders Kylland viser til at både samferdselsministeren og nå statssekretæren i departementet understreker at E18-strekningen passer for utbyggingsselskapet.

–Jeg tolker dette og andre signaler positivt. Jeg tror på en løsning, men kan ikke være sikker før vi har fått en avgjørelse, sier Kylland.

Hemmelighetsfull

Stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen (Frp) sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget. Hun sier hemmelighetsfullt:

– Noe vil skje i løpet av våren, og jeg tror det blir en gledelig nyhet. Mer kan jeg ikke si nå, sier Godskesen lurt.

Fylkesleder Kylland kommer til å treffe Hoksrud igjen mandag. Da drar en delegasjon med Aust-Agder-politikere til Oslo for å trekke den politiske ledelsen i Samferdselsdepartementet.

E18 montasje

At E18 til venstre blir seende ut som veien til høyre var et av de viktigste punktene på programmet til Aust-Agder Frps landsmøte i Kragerø, lørdag formiddag.