Dyrket hasj under flere telt i stua

En mann i 20-årene fra Arendals-området er dømt til fengsel hasjdyrking i stua og for å ha forsøkt å smugle narkotisk stoff via posten.

Aust-Agder Tingrett
Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

Ni ganger bestilte mannen i 20-årene narkotika fra Tsjekkia, Nederland eller Belgia via posten. Men pakkene ble stoppet av tollere på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Mannen bestilte flere ganger 10 gram MDMA, som også er kjent som Ectasy. Og tollinspektøren som åpnet posten mente det tilsvarte om lag 100 tabletter.

Bitcoin

Mannen hevdet i Aust-Agder tingrett at andre måtte ha brukt hans navn og adresse til å bestille narkotikaen via internett. Men retten mener han brukte bitcoins som betalingsmiddel.

Bitcoins er en digital valuta og mannen hevdet i retten at han kjøpte bitcoin som en investering, men retten trodde ikke på det. Tollerne forklarte i retten av bitcoin ofte brukes som betaling for narkotika fordi det er en valuta som er utenfor styringen til de nasjonale bankene.

Dyrket cannabis i stua

Mannen var også tiltalt for å ha dyrket 48 planter cannabis. Politiet beslagla fire telt, 2 vanningsanlegg og ett ventilasjonsanlegg, samt 11 cannabisfrø. Mannen hevdet at han dyrket til eget forbruk.

Større produksjon

Aust-Agder tingrett mener det er skjerpende at plantasjen hadde et stort produksjonspotensial og at de var gjort større investeringer i utstyret som tyder på en planlagt videre produksjon. Retten mener også at produksjonen var så stor at mannen hadde et økonomisk motiv.

Mannen er dømt en gang tidligere for lignende forhold. Nå er mannen dømt til fengsel i ett år og tre måneder.