NRK Meny
Normal

– Skogbrann er det verst tenkelige scenarioet

Brannvesenet fryktet en stund at gårsdagens brann ved Abra Havn kunne spre seg til Dyreparken.

Den store skrekken for de ansatte i Dyreparken er skogbrann. I går brant det ved Abra Havn, men brannen ble slukket etter kort tid

Den store skrekken for de ansatte i Dyreparken er skogbrann. I går brant det ved Abra Havn, men brannen ble slukket etter kort tid.

– Det verst tenkelige scenarioet er en veldig stor skogbrann som ikke blir oppdaget i tide, hvor vinden blåser rett imot Dyreparken, sier Kurt Snemyr, vedlikeholdssjef i Dyreparken.

Det går mot langhelg for mange, og i Dyreparken i Kristiansand venter man storinnrykk. I går brant det i skogen, rett ved parken. Det tørre, fine været kommer til å fortsette.

– Var du redd i går da det brant?

Skogbrann i dyreparken

Dyreparken har egen brannstyrke og beredskapslager.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

– Man kjenner det litt i magen, men det var beroligende da brannvesenet var raskt på stedet, sier Snemyr.

En stund var brannfolkene redde for at ilden kunne spre seg til selve Dyreparken.

– Sånn som vindretningen var i går, så var det litt skummelt en stund. Det kunne fort ha spredd seg mot Dyreparken. Vi fikk heldigvis hjelp av et vann og terrenget, sier brannformann Frank Nilsen ved Kristiansand-regionen brann- og redning til NRK.

Brannvesenet dynket ytterkantene med vann tirsdag kveld og sjekket at alt var slukket onsdag morgen.

– Skogbrann er det verste som kan skje i Dyreparken i og med at det tar lang tid å få vegetasjonen til å vokse opp igjen og det er mye jobb å evakuere dyra, sier Snemyr.