NRK Meny
Normal

Dykkerulykke i Kristiansand: Mann fraktet til sykehus med luftambulanse

En 44 år gammel dansk mann er fraktet med luftambulanse til Oslo etter en etter en dykkerulykke ved Dvergsnestangen i Kristiansand.

En 44 år gammel dansk mann er fraktet med luftambulanse til Oslo etter en etter en dykkerulykke ved Dvergsnestangen i Kristiansand.

Dykkeren fikk behandling av helsepersonell i Kristiansand før han ble fraktet videre til Oslo.

Ifølge politiet skal personen være bevisst, men i dårlig form.

– Mannen ble kjørt til land og ble tatt hånd om av helsepersonell. Dykkeren er bevisst og kan gjøre rede for seg, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt til NRK.no.

Dansken ble deretter fraktet med luftambulanse til et sykehus i Oslo.

Dykket på 40 meters dyp

44-åringen er en del av et dansk dykkerteam fra Sjælland på cirka fem personer.

Etter det NRK kjenner til skal de ha dykket på cirka 40 meters dyp i nærheten av et skipsvraket Mosel fra andre verdenskrig utenfor Dvergsnestangen i Kristiansand.

Da dykkerne kom opp fra vannet skal mannen ha sagt at han følte seg dårlig. Derfor kontaktet de politiet for bistand.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dykkerulykke i Kristiansand

Dykkerne fra Danmark så at 44-åringen ble dårlig. Derfor kontaktet de politiet for bistand.

Foto: Geir Egeland / NRK

Ble uvel og kastet opp

– Vi merket ingenting mens vi var nede, men da vi kom opp ble han uvel og kastet opp, sier Glenn Thoresen som er en av de danskene fra dykkerklubben i Sjælland.

Ifølge Thoresen er 44 åringen en svært erfaren dykker, som har dykket i dette området mer enn 10 ganger tidligere og har mer enn 1000 dykk bak seg..

Meldingen om dykkerulykken kom inn til operasjonssentralen klokka 10.27 lørdag formiddag. Ambulanse, luftambulanse, brannvesen og politiet er på stedet.

Grunnen til at mannen ble fraktet i luftambulanse til Oslo er fordi det ikke finnes et trykkammer i Kristiansand hvor man får behandling.

Laster kart, vennligst vent...