NRK Meny
Normal

Drosjene frykter ulykker

Mange nestenulykker med fulle folk i sentrum.

Drosje
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Vestre Strandgate

Her i Vestre Strandgate skjer det mange nestenulykker i helgene.

Foto: Eie, Lars / NRK

Drosjenæringa i Kristiansand frykter ulykker i Vestre Strandgate.

Det ligger flere utesteder der og fulle folk springer ofte rett ut i gata.

Flere ganger har det vært nestenulykker.

Nå ber drosjenæringen om at kommunen griper inn og gjør noe for å hindre ulykker.

Løper ut i gata

Drosjeeier Bente Stokkeland er én av dem som frykter ulykker i Vestre Strandgate. Det ligger flere skjenkesteder i gata og mange hundre pubgjester kommer ut ved stengetid.

Bare et fortau skiller bilene fra gjestene. Like i nærheten ved jernbanen ligger en drosjeholdeplass. Bilene passerer ofte, sier Stokkeland.

- Når du kommer langt nok ut på natta er det rett og slett farlig. Veldig mange mennesker er samlet på ett sted. De løper hit og dit og ut i gata, sier Stokkeland. 

- Omtrent alle turer går inn til byen tidlig på kvelden, når folk skal til utestedene. Så skal de tilbake igjen på natta, og vi kjører forbi her mange ganger hver kveld. Det er kanskje en 150 biler som kjører her i Kristiansand, og når disse er ute på lørdagskvelden, så er det utrolig mange passeringer.

 

Reidar Retterholt

Daglig leder i Agder Taxi i Kristiansand, Reidar Retterholt, har bedt kommunen sette opp gjerde langs Vestre Strandgate.

Foto: Eie, Lars / NRK

Føre var

Reidar Retterholt er daglig leder i Agder Taxi. Næringa har flere ganger bedt kommunen om et gjerde.

- Det er for å være litt  på forskudd før noe skjer.

- Jeg håper kommunen kan ta tak i problemet og sette opp et gjerde langs Vestre Strandgate fra Leopold og nedover, slik at vi slipper å være redde for at noe skjer. Til nå har det jo stort sett gått bra, men der er mange nestenulykker, sier Retterholt.

Sjekke saken

Statens Vegvesen vil nå undersøke hvilke muligheter som finnes for å hindre at fulle pubgjester går eller faller ut i veien i sentrum av Kristiansand.

Thor-Stein Martinsen i Statens Vegvesen sier til NRK at han nå vil kontakte drosjenæringen og diskutere saken.

Han tror det blir vanskelig å sette opp permanente gjerder eller sperringer, på grunn av snøbrøyting av fortauene om vinteren.