NRK Meny
Normal

Drømmer om junior-EM i Kristiansand

Kristiansand sandvolleyballklubb er ønsket av forbundet som arrangør av U18-EM. Klubben trenger hjelp av kommunen for å gjennomføre mesterskapet.

Espen Førland drømmer om EM

Espen Førland mener Kristiansand sandvolleyballklubb er klare for å arrangere et internasjonalt mesterskap, men innser at de trenger hjelp for å dra det hele i land. Foto: Anders Holtet/NRK

Espen Førland portrett

Espen Førland er svært positiv til at klubbens drøm snart kan gå i oppfyllelse.

Foto: Anders Holtet / NRK

– Vi er i dialog med både kommunen og Norges Volleyballforbund. Dersom vi får til samarbeidet vi ønsker er mulighetene store for at det blir europamesterskap i Kristiansand, sier daglig leder Espen Førland i Kristiansand sandvolleyballklubb (KSK).

Spillere fra 20 nasjoner

Førland regner med at man vil trenge et budsjett på rundt to millioner for å imøtekomme kravet om plass til 1000 tilskuere og spillere fra 20 nasjoner.

– Det er fremdeles noen arbeidsoppgaver vi må avklare, og vi trenger absolutt hjelp fra kommunen til mange av oppgavene, sier Førland.

Oppgavene det er snakk om er i hovedsak logistikk rundt innkjøp og frakting av sand.

Han ønsker seg en avtale som strekker seg fra 2014 – 2016, og ser for seg at grusbanen på Gimle ved Kristiansand katedralskole blir omgjort til en volleyballarena, i tillegg til de allerede eksisterende banene i området.

Alt ligger klart

Espen Førland mener grusbanen på Gimle ville vært et flott sted å avvikle U18 EM.

Foto: Anders Holtet / NRK

– Grusbanen blir svært lite brukt fra før, samtidig som vi ser at volleyballbanene er i full bruk hele sommeren. Derfor hadde det vært bra å utnytte området til det fulle, mener Førland.

Den lokale klubben har tidligere arrangert en rekke nasjonale turneringer. Nå ser de stort på å endelig kunne avholde en internasjonal konkurranse, og tror han vet hvorfor forbundet valgte nettopp Kristiansand.

– Det har vist seg tidligere at Kristiansand er en god by å avvikle turneringer i, og vi har lang erfaring med sandvolleyballmesterskap, sier Førland.

Han sikter til at det nasjonale volleyballforbundet avholdt EM på seniornivå i Kristiansand i 2011 med stort hell.

– Drivende dyktig arrangør

– Vi vet at de er gode til å skape et godt miljø og klarer å gjennomføre et mesterskap. Vi tenkte umiddelbart på KSK når vi skal ta imot europas elite, sier generalsekretær i Norges Volleyballforbund Kristian Gjerstadberget.

Han mener, i likhet med Førland, at støtte fra kommunen er svært viktig for gjennomføring av mesterskap.

– Når vi arrangerer et så stort mesterskap håper vi at kommunen vil støtte opp og bidra med god markedsføring. Kommunens støtte er med på å gjøre et slikt arrangementet betydelig bedre, sier Gjerstadberget.

– Opp til klubben

Terje Abrahamsen

Terje Abrahamsen sier kommunen gjerne skulle bidratt mer, men at det er lite penger å ta av.

Foto: Per-Kåre Sandbakk

– Det avhenger i stor grad av hva klubben klarer å ta på seg. Vi har dessverre ikke tilstrekkelig med penger til å møte forespørselen fra KSK, sier idrettssjef i Kristiansand kommune, Terje Abrahamsen.

– Det er opp til klubben om de vil klare å gjennomføre arrangementet eller ikke, sier han.

Han sier kommunen er positive til arrangementet, og at europamesterskapet fikk bevilget 25.000 av de 200.000 som det ble søkt om. Det var mest av alle søkende i kommunen, men bruker selv begrepet «småpenger» om beløpet.

– Det er dessverre ikke mulig å få så mye penger til et mesterskap i kommunen. I tillegg er svært mange arrangement i år, så pengene må bli fordelt på flere, sier Abrahamsen.

Han poengterer at logistikk rundt sand snart blir behandlet av teknisk sektor.

Dersom de kan bistå arrangørene vil junior-EM mest sannsynlig bli en realitet allerede i august i år.