Nå blir det fotballfest på Sørlandet

«Alle» har hatt en liten drøm om det. Nå er det en realitet. Start og Jerv møtes i den avgjørende kvalifiseringsrunden.

Start - Jerv
Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

21. november braker det løs på Levermyr stadion i Grimstad. Fire dager senere spilles returkampen i Kristiansands storstue Sparebanken Sør Arena.

Jerv i medvind – Start i motvind

Svært få trodde den lille klubben fra den lille byen i Aust-Agder ville lykkes denne sesongen, men nå har laget, som rykket opp fra andredivisjon forrige sesong, levert en ellevill sesong.

Steinar Pedersens mannskap har tatt seg gjennom to tøffe kvalikkamper på bortebane. Aldri før har et lag fra Aust-Agder vært nærmere det øverste nivået i norsk toppfotball.

I Sørlandets andre fylke, Vest-Agder, finner vi klubben som har hatt en forferdelig sesong. Trenerbytte, økonomiske problemer, en historisk lang tapsrekke, salg av viktige spillere og publikumssvik er noe av det supporterne har måttet leve med.

Start ble reddet fra direkte nedrykk av Viking i siste serierunde og endte på en kvalikplass.

– Vanvittig gøy for hele Sørlandet

De siste ukene har mange håpet på at de to lagene fra Aust- og Vest-Agder skulle møtes i den avgjørende kvalifiseringen til eliteserien.

Også spillerne på Jerv og Start har hatt et ønske om å møte hverandre.

– Det er jo drømmen til alle på Sørlandet at Jerv og Start møtes, sa Jerv-toppscorer Ohi Omoijuanfo før kampen mot Kristiansund.

– Det ville vært vanvittig gøy for hele Sørlandet, sa Start-spissen Lars-Jørgen Salvesen til NRK i forrige uke.

Men en mann er nok ikke like glad for at Jerv slo Kristiansund. Start-spiller Mads Stokkelien at han helst ville unngå naboklubben, etter Viking-kampen:

– Skal jeg være ærlig, så blir det et helvete, sa han til TV2.

Nå er drømmeoppgjøret en realitet. Neste søndag blir det Aust-Agder mot Vest-Agder, de gule og blå mot de gule og svarte, den lille klubben mot den store.

Det kan gå mot tidenes lokaloppgjør i fotball på Sørlandet, dersom Jerv slår Kristiansund i neste kvalifiseringsrunde.
Begge lagene berga seg med hårfine marginer i går. Nå venter sluttdramaet.

Se reportasjen om tidenes fotballdrama på Sørlandet. Reportasjen er laget før det ble klart at Start og Jerv skulle møtes.