NRK Meny
Normal

Drømmedag på redningsskøyta

Hannah Myking Kval (4) har en drøm om å en gang jobbe på en redningsskøyte. Denne helgen ble hun invitert med på en drømmedag om bord i RS Stormbull.

4-åring fikk drømmedag på Redningskøyta

Vesle Hannah (4) fikk drømmen oppfylt om bord i RS Stormbull.

En litt sjenert jente står og kikker med store øyne på bryggekaia på Havstad i Arendal. I dag skal hun få hilse på sine aller største helter, – mannskapet om bord på RS Stormbull.

Tau i propellen

Fire år gamle Hannah Myking Kval og familien var på ferie i sommer, da de fikk tauet i propellen på innsiden av Jomfruland, og trengte hjelp av Redningsselskapet. Nå er de invitert tilbake for en drømmedag på skøyta.

For Hannah er kanskje ikke helt som andre jenter på hennes alder. Hun har lenge vært medlem av Eliasklubben, og elsker Redningsselskapet.

RS "Stormbull" legger ut på nytt oppdrag.

Vesle Hannah (4) fikk drømmen oppfylt om bord i RS Stormbull i helga.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

– Som totalmedlem får vi RS-magasinet i posten, og hun elsker å "lese" det, sier pappa Morten Kval.

Da det nærmet seg jul ville hun ha alle kalendergavene sine pakket inn i sider fra RS Magasinet, og ikke det rosa "Frost"-papiret, som mamma Elisabeth Myking Kval hadde tenkt.

Sterke inntrykk

Hannah kan det meste om Redningsselskapet og skøytene deres, men akkurat i dag er inntrykkene så store, at hun ikke klarer å si så mye. Men hun følger nøye med når skipsfører Ruben Langseth viser og forklarer inne i cockpit.

– Det er jo veldig artig at noen ser så opp til oss, og det gjør at jobben blir enda mer givende. Det å få møte igjen de vi har hjulpet, og kunne gi dem opplevelser som dette, er veldig gøy, sier Langseth og smiler.

– Der! Jeg ser litt av Storeblink!

Hannah Myking Kval

Hannah Myking Kval fikk sitte helt fremme i redningsskøyta under drømmeturen.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

Fra pappas fang i cockpit får Hannah plutselig øye på fyret på Lille Torungen gjennom kikkerten, og ansiktet lyser opp. Hannahs store drøm er å én dag få jobbe om bord på en redningsskøyte. Og etter denne dagen, er nok drømmen enda sterkere.