Drapssiktet sluttet med medisiner

25-åringen burde vært stanset av helsevesenet, mener mannens forsvarer.

Drap Arendal

En 25 år gammel mann er varetektsfengslet i fire uker i forbindelse med drapet på en 45 år gammel mann i Arendal. Mannen ble lørdag kveld funnet drept i et kott i en leilighet i Arnedal sentrum. Her blir båren med den drepte båret ut fra drapsstedet.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Den 25 år gamle mannen som har tilstått at han drepte sin 45 år gamle nabo 14. februar i Arendal, skal undersøkes av psykologer.

To sakkyndige skal oppnevnes for å ta stilling til om mannen var strafferettslig tilregnelig da drapet ble begått, opplyser politiet.

Den siktede mannen har en forhistorie med psykiske problemer, og han har gått jevnlig til psykolog.

Han burde vært fanget opp av helsevesenet, mener mannens forsvarer, Ole J. Devold.

25-åringen ble i dag varetektsfengslet for fire uker.

Sluttet med medisiner

Forsvarereren til den drapssikta arendalsmannen stiller spørsmål ved hvordan helsevesenet har tatt vare på ham.

Den drapssikta 25-åringen slet med psykiske problemer, ifølge forsvarer Ole J. Devold.

- Siktede har gått fast til psykolog annenhver uke. Siktede forklarte at han sluttet med medisinering for ca. en måneds tid siden - da spør jeg meg selv hvor har helsevesenet vært hen.  

- De burde kanskje ha fanget opp denne personen når de får vite at han har sluttet å ta sine medisiner. Likevel ser det ikke ut som det har vært noen reaksjoner hos helsevesenet, sier Devold.

Erkjenner drapet

25-åringen i Arendal ble i formiddag varetektsfengslet for inntil fire uker, siktet for drap. Han har fått brev- og besøksforbud i to uker, og forbud mot å lese aviser eller se TV.

Mannen har erkjent at han kvalte naboen sin, en 45 år gammel mann, 14. februar. Liket ble gjemt i et kott i leiligheten til den drapssiktede mannen. Han har forklart at han kvalte naboen etter en slåsskamp.

Bakgrunnen for drapet skal ha vært diskusjoner over lang tid om en rekke bagateller.

- Har hatt en tung tid

Forsvarer, Ole J. Devold, sier 25-åringen er lettet over at drapet nå er blitt kjent.

- Han er selvfølgelig preget av omstendighetene, men han tar det med fatning. Han er nok noe lettet over at dette har kommet opp i dagen. Det har jo fremkommet han har hatt den avdøde i sin leilighet i to og en halv uke. Dette har vært en tung tid tid for ham, sier Devold.

Forsvareren mener 25-åringen har kommet i en situasjon at han rett og slett ikke har visst hva han skulle gjøre, og så har det dessverre gått så lang tid før han gikk til politiet.

På dagens fengslingsmøte forklarte 25-åringen at ting hadde bygd seg opp over lang tid før drapet.

- Jeg ønsker ikke å gå i detalj på det, men det har fremkommet at det er omstendigheter som har bygd seg opp over tid som har fått det til å flyte over for siktede, sier Devold.