NRK Meny
Normal

Dra til skogs - spill en sang

Nå kan du lage din egen melodi inne i skogen. Det er Agder naturmuseum som har satt opp sitt nye rørklokkeorgel.

Rørklokkeorgel

Rørklokkeorgel klart til bruk

Foto: Janne Aateigen / NRK

De fleste forbinder nok Agder Naturmuseum med flotte planter og store grønne plener. Men hvis du tar turen inn i skogen, bak de store drivhusene, kan du stoppe opp og spille noen toner på din vei. Det forteller daglig leder for botanisk hage, Torill Gjelsvik. Hun viser stolt frem museets nye rørklokkeorgel.

Alle kan spille

Instrumentet ser ut som en stor panfløyte, der den står plassert i skogen. Rammen er av oljet tre, med noen katteliknende figurer på siden. Og hvert rør har sin tone. Alle kan klare å spille på det, sier Gjelsvik.

Torill Gjelsvik

Torill Gjelsvik er klar med naturmuseets nye rørklokkeorgel, kom og spill.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Musikkhjørne i skogen

For fire år siden fikk museet sin første lydleke i skogen.Det er en taskofon, eller en stor xylofon, i tre . Den har vært veldig populær, både for barn og voksne. Og da Gjelsvik fikk se et rørklokkeorgel i bruk i en barnehage i Danmark, bestemte hun seg for å utvide musikkhjørnet i skogen med dette instrumentet.

Instrumentpark

Det er den danske instrumentmakeren Finn Stubsgaard som er hjernen bak rørklokkeorgelet. Alle kan klare å spille på det, sier Gjelsvik.
Til og med pensjonister lar seg friste, smiler hun.

Og kanskje blir det en hel liten instrumentpark inne i skogen etterhvert. Det er viktig for museet å tenke nytt, sier Torill Gjelsvik.