NRK Meny
Normal

Dømt til å betale dagbøter

En hytteeier fra Stavanger tapte saken mot Lillesand kommune som krever 600 000 kroner for ulovlige arbeider på eiendommen.

Arbeid på hytta på Skudeholmen i desember 2005

Arbeid på Skudeholmen i desember 2005.

Foto: Gunnar Olsen / NRK

Hytteier Per Aarnes er i tingretten dømt til å betale tvangsbøter til Lillesand kommune. Men retten har ikke tatt stilling til hvor mye Stavanger-mannen må betale, skriver Fædrelandsvennen.

- Vi er skuffet og vurderer å anke, sier Nils Henrik Petterson, som er advokat for Aarnes.

Aarnes fikk i 2001 dispensasjon til å rive en gammel hytte på Skudeholmen i Lillesand og bygge en ny mot ikke å sprenge på tomta. Det gjorde han likevel, og de to siste åra har striden gått om tilbakeføring av terrenget til den opprinnelige tilstanden. Først i forrige måned ble tilbakeføringen godkjent.

 

Uenige om botens størrelse

I september 2005 ble Aarnes ilagt 1000 kroner i dagbøter etter at han ifølge kommunen hadde ødelagt terrenget rundt hytta. Totalt er summen i dag over 600 000 kroner.

Men hytteeieren hevder at kommunen først i oktober 2006 kunne gi en brukbar anvisning på hvilke arbeider som skulle utføres, og at beløpet derfor er omlag 250 000 kroner. Han mener også at det har vært svært vanskelig å få arbeidene utført.

Hva som blir det endelige beløpet avgjøres av namsfogden når dommen blir endelig.

Lillesand kommune regner med at dommen blir anket.

Hytteeiendommen på Skudeholmen

Slik ser eiendommen på Skudeholmen ut i dag.

Foto: Gunnar Olsen / NRK