Dømt for vold mot treåring

En tidligere barnehageassistent i Kristiansand er dømt til 21 dagers betinget fengsel for vold mot en tre år gammel gutt.

Vold og overgrep mot barn

Den ansatte er dømt til betinget fengsel i 21 dager for ett slag mot en gutt i en barnehage i Kristiansand.

Foto: Anne Mone Nordahl / NRK

Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett skal assistenten har slått gutten én gang i hodet. Hendelsen skjedde i en kommunal barnehage i Kristiansand i juni i fjor. Gutten var urolig etter at moren hadde levert ham, barnehageassistenten tok imot gutten og ifølge tiltalte skal gutten ha kastet seg bakover og truffet hodet til den kvinnelige assistenten.

Retten har deretter funnet det bevist at assistenten slo barnet med flat hånd én gang i hodet. Hun nekter for volden men ble i følge dommen observert av andre voksne i barnehagen.

Det er skjerpende at volden skjedde mot et nær tre år gammelt barn

Kristiansand tingrett

Ble sagt opp

Tiltalte forklarte at hun bare hevet hånden for å beskytte seg. Men assistenten ble ikke trodd av retten, på bakgrunn av vitneforklaringene.

Tiltalte skal også ha innrømmet overfor pedagogisk leder i barnehagen at hun ikke klarte å kontrollere følelsene sine.

Barnehageassistenten ble sagt opp etter hendelsen, men har gått til sak mot kommunen.

Skal være trygg i barnehagen

Retten mener det er skjerpende at volden ble utøvet av en person som var ansatt i en barnehage, i arbeidstiden. I dommen heter det:

«Barnehage er en viktig samfunnsinstitusjon og det er viktig at barna har det trygt der. Dette både av hensyn til barna selv, foreldrene og samfunnet som sådan.»

I tillegg til betinget fengselsstraff er tiltalte også dømt til å betale en bot på ti tusen kroner.