Dømt for vold med jernstang og knipetang

To menn fra Mandal og en mann fra Lyngdal er dømt for å ha banket opp en mann med jernstang, og for å klype han med en tang.

Kristiansand tingrett

Saken ble behandlet i Kristiansand tingrett, som mener at streng straff er nødvendig for å understreke at vold som avstraffing er uakseptabelt.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Ifølge tiltalen tok de med seg mannen, som de mente skyldte dem penger. Han ble kjørt til et avsidesliggende sted. Han ble slått, sparket og truet, og fikk rettet en softgun mot hodet. Han ble også frastjålet en rekke gjenstander.

Videre heter det at han fikk klemt fingrene, den ene øreflippen og leppa med ei knipetang av den hovedtiltalte 32 år gamle mannen, som for øvrig var maskert.

Fire menn stod tiltalt i saken, der de nektet for det meste av anklagene. Den ene ble frifunnet.

Retten legger vekt på at mannen ble hentet to ganger, slått og truet over flere dager. Det understrekes at straffene bør være strenge, fordi det er et utbredt problem med bruk av vold som avstraffelse i kriminelle miljøer.

En av de dømte fikk inndratt en teleskopbatong, knokejern og flere andre voldsprodukter. Saken omfatter også bruk av kokain og amfetamin.

Kristiansand tingrett har dømt hovedmannen til fengsel i ett år og ti måneder, hvorav to måneder betinget.

Tiltalte nummer to er dømt til fengsel i 11 måneder, hvorav en betinget.

Den siste er dømt til seks måneders fengsel, hvorav to måneder betinget.

De må også betale 70.000 kroner i erstatning til offeret.