NRK Meny
Normal

Dømt for mishandling av kone og barn

En mann bosatt på Sørlandet er dømt for å ha drevet fysisk vold mot kone og barn. Han må nå sitte 1,5 år i fengsel.

Kristiansand tingrett

Mannen skal i en periode på nesten ti år slått kona og kalt henne flere stygge ting.

Foto: NRK

Mannen skal i en periode på nesten ti år slått kona si og kalt henne flere stygge ting. Han skal også slått, lugget og kløpet parets to døtre i samme periode.

Tok kvelertak og lugget

Paret, hadde to barn, og ble separert for noen år siden. Etter at barnevernet var på skolen og snakket om sitt arbeid, fortalte et av barna til en ansatt på skolen at faren slo, tok kvelertak og lugget henne og søsteren. Dette ble også fortalt til skolens helsesøster.

Det ble sendt bekymringsmelding til barnevernet og saken ble anmeldt til politiet. Det heter i dommen at når tiltalte var sint kunne han klype jenta i øret eller dra henne i håret hvis hun ikke kom når hun skulle.

Nektet for at noe hadde skjedd

Moren til barna ble også avhørt samme dag som barna, men nektet for at noe hadde skjedd. I retten derimot, forklarte hun at hun var redd for at noe kunne skje med barna hvis hun fortalte sannheten. Noen dager etter avhøret med barnevernet tok hun kontakt med dem og fremstod på en annen måte.

Tiltalte benektet vold mot begge barna, men kunne innrømme at han kunne vært litt hardhendt. Han var også i retten helt avvisende til at han hadde utøvd vold mot kona.

Det legges i dommen vekt på at fornærmede er troverdig og at retten tror også på barnas forklaring.

Erstatningskrav

Det tas hensyn til at saken har ligget på pulten til politiet i ni måneder.

Mannen dømmes til ett og et halvt år i fengsel, samt å betale til sammen 190 000 kroner i oppreisning til de fornærmede. Ha må også betale 4000 kroner i saksomkostninger.

Det er ikke kjent om dommen ankes.