Hopp til innhold

Dømt for å ha kastet gjenstander på politiet

To menn er dømt for å ha kastet gjenstander på politiet under en biljakt. Den ene måtte amputere beinet etter å ha blitt påkjørt.

Politijakt
Foto: N247 Redaksjonen

I januar i år ble en BMW forfulgt av politiet langs Songdalsveien i Songdalen kommune. Flere personer satt i bilen og sjåføren nektet å stanse.

På det svært glatte føret mistet sjåføren av politibilen kontrollen og kjørte inn i fluktbilen. To personer ble skadet.

Ifølge dommene fra Kristiansand tingrett ble det kastet ut en jernstang, en jekk og et par jekketraller. Politimennene opplyste at det ble det sprøytet skum fra et brannslukningsapparat og apparatet ble kastet mot politibilen.

Nå er to av passasjerene domfelt for dette.

Nektet for å ha kastet

En av de tiltalte, en 25 år gammel mann, nektet i retten for å ha kastet gjenstander mot politibilen i januar i år. Han måtte amputere beinet etter ulykka.

Spesialenheten for politisaker etterforsket biljakten som strakte seg over 17 kilometer. Men saken ble henlagt på bevisets stilling.

Den andre tiltalte, en 39 år gammel mann, erkjente i retten at han kastet gjenstander mot politibilen. Begge de tiltalte var passasjerer i bilen.

På snødekket mistet sjåføren av fluktbilen veigrepet og kjørte i grøfta. Etter en stund kom politibilen og kjørte inn i bilen de forfulgte.

Ifølge Fædrelandsvennen var fire ambulanser og tre politibiler på plass. Og brannmannskapene måtte skjære løs en av personene fra bilen.

Åtte måneders fengsel

Sjåføren av bilen skal være dømt til fengsel for å ha kjørt i påvirket tilstand, ifølge VG.

Den 25 år gamle mannen ble dømt til åtte måneders fengsel der tre måneder gjøres betinget. Dette er også en fellesstraff for andre forhold.

Den 39 år gamle mannen ble dømt til samfunnsstraff i 81 timer for dette og flere andre forhold.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren