MC-fører mistet førlighet - kvinne dømt

Ei kvinne er dømt til betinget fengsel for uaktsomhet på E39 i Flekkefjord sommeren 2014. En motorsyklist ble alvorlig skadet.

Ulykke Flekkefjord E39

Mannen måtte slutte å kjøre motorsykkel etter ulykken på grunn av skadene han pådro seg i sammenstøtet med bilen.

Foto: Kristen Munksgaard/Avisen Agder

Ei rogalandskvinne i førtiårene er dømt til betinget fengsel etter en trafikkulykke i juni i 2014.

Ulykka skjedde vest for Skjeggestadtunnelen i Flekkefjord da hun skulle svinge av E39. Bak henne kom en motorsykkel som hun ikke så. Motorsyklisten var i ferd med å kjøre forbi da hun svingte av europaveien.

Greide ikke å stanse

Lister tingrett mener kvinnen var markant uaktsom. Det var sol, tørr veibane, åpen strekning på vel 900 meter og ingen trafikk imot. Da kvinnen kjørte vestover, skulle hun svinge av E39 etter å ha ligget bak en traktor i kø.

To motorsyklister la seg ut for å passere uten at hastigheten var høy. Den fremste motorsyklisten har forklart i retten at han hadde ikke muligheter til å stanse da kvinnen som kjørte foran, plutselig svinge av til venstre over begge kjørefeltene.

Hard skadet

Mannen som kjørte motorsykkelen, ble hardt skadet og tilbrakte 4,5 måneder på sykehus og var sykemeldt i 10 måneder. Han har måttet slutte å kjøre motorsykkel fordi han ikke har førlighet i den ene armen.

Den tiltalte kvinnen forklarte i retten at hun blinket, men et vitne som kjørte bak kvinnen, så ingen blinklys. Heller ikke en annen motorsyklist så blinklys.

Retten mener kvinnen var uaktsom. Hun ble dømt til betinget fengsel i 21 dager og må betale 75 000 kroner i erstatning til motorsyklisten som ble skadet.