NRK Meny
Normal

Dømt asylsøker kan ikke sendes ut av landet

En asylsøker (20) er dømt for tyveri, narkotikalovbrudd og våpentyveri, men han kan ikke sendes ut av landet.

Lister tingrett

Asylsøkeren bodde ulovlig i et hus i Farsund. Han er dømt for en rekke straffbare forhold.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Asylsøkeren fra Algerie er nylig dømt i Lister tingrett for blant annet å ha bodd ulovlig i et hus i Farsund. Mannen er husløs og hadde tatt seg inn i en bolig for å overnatte.

Den 20 år gamle asylsøkeren er dømt til fengsel i seks måneder for narkolovbrudd, våpentyveri, inntrengning i andres bolig, og kjøring i rus.

Kan ikke sendes ut

Mannen har vært i Europa siden han var 12 år og bodd i forskjellige land, men har nå fått avslag på opphold i Norge. Men han kan ikke sendes tilbake til Algerie, hvor han hevder han kommer fra.

Ifølge dommen fra Lister tingrett går det fram at mannen ikke har identitetspapirer som kan bevise at han er fra Algerie og at han ikke kan sendes tilbake til landet. Grunnen skal være at den algeriske staten har krav til identitet ved innreise i landet.

Tabletter

Asylsøkeren som nå er varetektsfengslet, ble tatt i en bil med 402 rivotriltabletter, 49 gram hasj og 24.900 kroner i kontanter. Ved en annen anledning i Lister-regionen ble han tatt med 416 rivoltriltabletter og en samekniv som han satt på.

Han er tidligere bøtelagt fire ganger for narkotikakriminalitet og skylder staten 25 000 kroner i bøter.

Ifølge Fædrelandsvennen er det uklart om dommen blir anket.