Rappet menighetens kjøpekort og handlet øl

56-åringen fra Kristiansand er nå dømt for 31. gang i en norsk rett.

Tinghuset, Kristiansand

56-åringen må igjen i fengsel etter dom i Kristiansand tingrett.

Foto: Nina Kristiin Vraa

56-åringen stod tiltalt for åtte straffbare forhold, hovedsakelig for butikktyveri, men også narkotikamisbruk. Denne gangen måtte han svare for blant annet å ha kjøpt øl med kredittkort fra en menighet.

Klær, mat og øl

Mannen var tiltalt for tyveri av fem par bukser, to Kiwi-kort stjålet fra en menighet.

Kristiansanderen var tiltalt for å ha stjålet mat- og drikkevarer for 2400 kroner i en butikk, mens han senere stjal mat- og drikkevarer for 2000 kroner i en annen butikk.

I mai stjal han to Kiwi-kort som tilhørte en menighet. I juni var 56-åringen øltørst og handlet øl i en matbutikk for 400 kroner. Og han betalte med menighetens kort. Dermed mener påtalemyndigheten at menigheten og matbutikken kunne ha tapt penger.

Mannen var også tiltalt for ulovlig oppbevaring av beroligende tabletter og mindre mengder amfetamin.

Dømt 31 ganger

Kristiansanderen har nå fått sin 31 dom, og han er bøtelagt flere ganger. Han har erkjent alle forholdene han var tiltalt for, også for å ha kjøpt øl på menighetens regning.

De tidligere dommene gjaldt også butikktyveri, bruk og befatning med narkotika. Sist gang mannen ble dømt var i april i år.

Da ble straffen satt til sju måneders fengsel, men 90 dager ble gjort betinget.

Innrømmet alt

Mannen ble denne gangen dømt til fengsel i seks måneder, men 60 dager var betinget fengsel. Dermed er de to straffene mannen ble idømt nå i år slått sammen til en fellesstraff.

Kristiansand tingrett mener også at det er straffeskjerpende at mannen er dømt 30 ganger tidligere før denne siste dommen.

I formildende retning mener dommeren at mannen har innrømmet alt i den siste tiltalen.