Hopp til innhold

Dødsulykke etter politijakt på E39

En person omkom i en trafikkulykke i Lindesnes etter en bilforfølgelse av politiet natt til mandag.

E39, Vigeland, Lindesnes

Ulykken skjedde på E39 ved Vigeland i Lindesnes klokken 01.11 natt til mandag.

– Det har vært en trafikkulykke med dødelig utfall etter en kort bilforfølgelse av politiet, oppplyserAgderpolitiets operasjonsleder natt til mandag.

Setter i gang etterforskning

Operasjonslederen ønsker ikke si mer om hendelsesforløpet og viser til Spesialenheten for politisaker, som vil ta saken videre og gi ytterligere kommentar.

Spesialenheten for politisaker bekrefter at det har vært en dødsulykke etter at politiet var involvert en bilforfølgelse.

– Vi har mottatt informasjon om ulykken fra operasjonssentralen i Agder politidistrikt i natt. Spesialenheten vil iverksette etterforskning umiddelbart, sier spesialetterforsker Pål Hoff Johansen i spesialenheten for politisaker til NRK.

Han henviser til påtaleansvarlig i spesialenheten som etter klokken åtte vil si mer til pressen om det som har hendt.

Hørte smell

En nabo forteller til avisen Lindesnes at han hørte et smell en kilometer unna og dro ned til ulykkesstedet.

– Jeg så det var en personbil og en lastebil med henger lastet med takstein. Politiet og sykebil var der veldig kjapt bare minutter etter. Personbilen så helt smadret og ødelagt ut, lastebilen også, forteller naboen til avisen.

Veien åpen

E39 på stedet var stengt deler av natt til mandag, men ved 5.30-tiden melder Statens vegvesen at bilister nå kan passere ved Trædal, like sørøst for Vigeland. Trafikken blir dirigert mens veien blir ryddet.