NRK Meny
Normal

Djupedal: Kommunene må rigge seg for framtiden

Fylkesmann Øystein Djupedal ber ordførerne i Aust-Agder være offensive og posisjonere kommunene.

Fylkesmann Øystein Djupedal

Fylkesmann i Aust-Agder, Øystein Djupedal ber kommunene i Aust-Agder om å forberede seg på kommunesammenslåing.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Djupedal har kalt inn ordførerne og rådmennene i de 15 Aust-Agder-kommune på fylkeshuset i Arendal for å diskutere kommunereformen, som blant annet. handler om hvor mange kommuner det skal være i framtida.

I ettermiddag kommer også kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner for å holde foredraget « Kommuner rustet for fremtiden».

Djupedal sier at det nå gjelder å være framoverlente:

– Reformen er nødvendig

– Jeg tror denne reformen er nødvendig. Hva resultatet blir må politikerne bestemme. Men kommunene bør i størst mulig grad posisjonere seg for at det før eller siden blir et vedtak i Stortinget. Da er det best at man lokalt samarbeider om gode løsninger før staten eller Stortinget sier hva resultatet blir, sier Djupedal til NRK.no.

– Aust-Agder har 15 kommuner i dag. Hvor mange bør det være i framtida?

– Jeg forholder meg til enhver tid til det antallet vi har. Jeg gleder meg med 15. Blir det færre eller flere så er det opp til andre enn meg, sier Djupedal.

– Men vi ser jo at kommunene allerede har inngått mye interkommunalt samarbeid. Sannsynligvis fordi de da får bedre kvalitet og i mange henseender er for små, legger Djupedal til.