NRK Meny
Normal

Disse skal styre regjeringens nye veiselskap

Mandag ble regjeringens nye veiselskap «Nye veier» formelt stiftet.

Styret i Veiselskapet Nye veier

Fra venstre styremedlem Dag Morten Dalen, styreleder Rolf G. Roverud, samferdselsministeren, styremedlem Eli Giske og styremedlem Harald V. Nikolaisen. Styremedlem Siri B. Hatlen var ikke til stede.

Foto: Regjeringen

Mangeårig leder i samferdselssektoren, Rolf G. Roverud, er satt til å lede styret i det nye veiselskapet. Selskapet går foreløpig under arbeidsnavnet Nye veier. Styret i interimsselskapet har fem medlemmer.

De øvrige styremedlemmer er Dag Morten Dalen, Eli Giske, Siri B. Hatlen og Harald V. Nikolaisen.

– Jeg er svært fornøyd med at vi har fått et godt sammensatt og kompetent styre som er tilpasset selskapets oppgaver og karakter, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

Les også:

Det nye veiselskapet, som samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) lanserer nylig, får ansvaret for større veiprosjekter over lengre strekninger. Selskapet skal i første omgang få ansvaret for å bygge ut E39 mellom Kristiansand og Ålgård.

Regjeringen hensikt med det nye veiselskaper er å øke farten og effektiviteten i norsk veiutbygging. Samferdselsdepartementet tar sikte på at selskapet skal være operativt fra 1. januar 2016.

I tillegg til strekningene på Sørlandet skal det nye selskapet få ansvar for disse strekningene:

  • E6 Kolomoen - Moelv
  • E6 Moelv - Ensby
  • E6 Ulsberg - Melhus
  • E6 Ranheim - Åsen