Dette var Agders våteste sted i natt

I løpet av tolv timer kom det 44 millimeter regn på Konsmo i Audnedal. Også andre steder har det bøttet ned de siste timene.

Audnedal

Det har vært en våt helg på Sørlandet, og mest regn kom det på Konsmo i Audnedal.

Foto: Widerøe Flyveselskap AS

– Det har vært noen ganske våte timer på Sørlandet, ja, bekrefter vakthavende meteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt søndag morgen.

Fra klokka 20 lørdag kveld til klokka 8 søndag morgen falt det 44 millimeter regn på Konsmo i Audnedal, som dermed får tittelen som Agders våteste sted det siste halve døgnet.

Også andre steder på Sørlandet har regnet bøttet ned denne helga. På Lindesnes kom det 35,7 millimeter regn i det samme tidsrommet, og Sirdal er nummer tre på lista med drøyt 32 millimeter nedbør.

Vått i hagen på Vatnebu i Arendal

Mye vann i denne hagen på Vatnebu i Arendal søndag.

Foto: Inger-Lise Hansen / NRK

– I Aust-Agder var Hynnekleiv det våteste stedet med 29,4 millimeter regn de samme tolv timene, sier Stenmark til NRK.

Her kom det for øvrig 50,1 millimeter nedbør i løpet av det siste døgnet, altså fra lørdag morgen til søndag morgen.

Mer regn i vente

Selv om det har regnet mye flere steder på Sørlandet denne helga, er ikke gråværet over ennå, forteller vakthavende meteorolog Aurora Stenmark.

Lindesnes fyr

Lindesnes fyr: 35,7 millimeter regn i løpet av tolv timer.

– Det skyldes et lavtrykk som beveger seg sakte, det betyr ganske mye regn også søndag, særlig i de indre strøkene av Agder.

Så langt har store vannmengder ikke skapt særlig trøbbel i landsdelen, men søndag morgen meldte politiet om store vannmasser i veien på E18 ved Stoa i Arendal.

– Veien er ikke stengt, men det er redusert fart til 50 kilometer i timen, opplyser vakthavende ved Vegtrafikksentralen til NRK.