Hopp til innhold

Toffen tilbake som festivalsjef

Skral Festival i Grimstad er tilbake med Toffen Gunnufsen som bookingsjef og daglig leder. Festivalen skal gå over to dager allerede neste sommer, og målet er 12.000 besøkende.

Toffen Gunnufsen

Toffen Gunnufsen tiltrer som daglig leder og musikksjef for Skral Festival 1. januar 2015.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Festivalen vil prøve å nå et publikum i midten av 20-årene.

– Vi kommer nok til å booke til et publikum som er i midten av 20-årene. Artistene vi vil ha vil være deretter. Sammen med Toffen vil vi kunne klare å fremskaffe en spennende musikkprofil på festivalen. I og med at vi ikke blir den største festivalen i Norge vil vi kunne gjøre noen morsomme og tøffe bookinger, sier Mikal Vassbotn, som er en av Skral festivals grunnleggere.

For seks år siden ble Skral Festival i Grimstad ble lagt ned, hovedsakelig på grunn av studie- og jobbsituasjonen til arrangørene og gründerne bak festivalen.

Ble «årets festival»

Samme høst ble festivalen kåret til «Årets festival» av Norsk Rockforbund.

– Men som sørlendinger flest tror vi på et liv etter døden. Og nå er både festivalen og arrangørene tilbake. Med oss på laget har vi fått eierne bak blant annet Mono og Sukkerbiten i Oslo, skriver arrangørene i en pressemelding.

Sist uke ble det kjent at Hovefestivalen i Arendal blir lagt ned etter åtte år på grunn av store underskudd. Samme dag begynte ryktene å svirre om at Toffen Gunnufsen var i gang med å planlegge en ny festival på Sørlandet.

Og i dag offentliggjorde Skral festival at Toffen Gunnufsen, som fortsatt i oppsigelsestid i Hovefestivalen, blir bookingsjef og daglig leder for nye Skral festival.

Skral Festival trakk i 2008 omkring 13.000 publikummere til konserter med både nasjonale og internasjonale artister.

– Vi skal ikke bare være Norges koseligste festival – vi skal også være den beste, hevder arrangørene.

Skral festival i Grimstad 2008

Skral festival i 2008. Rundt 13.000 publikummere besøkte festivalen i strandkanten i Grimstad.

Foto: Skral

Venter 6000 per dag

Allerede 14. og 15. juli 2015 står arrangørene, med Toffen Gunnufsen, klare til å ta i mot 6000 gjester per dag i Grimstadskjærgården.

Toffen Gunnufsen tiltrer som daglig leder og musikksjef for Skral Festival 1. januar 2015. Mikal Vassbotn og Stian Tobiassen, som startet festivalen sammen med Markus G. Vik i 2003, vil være med i festivalens styre og bidra med lokal kompetanse.

– Sammen med den gamle «Skral-gjengen» skal vi sørge for at festivalens egenart ivaretas og videreutvikles, skriver de i pressemeldingen.

I pressemeldingen sier Gunnufsen at han ikke har gledet seg så mye som sju år.

Han ønsker ikke å stille til intervju, ettersom han er i oppsigelsestid hos Hovefestivalen.