Denne bommen kan bli fjernet tidligere

De tre bomstasjonene i Lister kan bli fjernet ett år før fristen i 2020. Staten har bevilget 27 millioner kroner ekstra.

Bomstasjone i Kvinesdal E39

Bomstasjonen på E39 i Kvinesdal kan bli fjernet tidligere enn 2020.

Foto: Lars Eie / NRK

Stortingskandidat for Fremskrittspartiet i Vest-Agder, Gisle Meininger Saudland, sier regjeringa bevilger penger til flere bomstasjoner i Norge, blant dem i Lister.

– Jeg har snakket med Samferdselsdepartementet og det blir 27 millioner kroner i ekstra bevilgninger til bompakka i Lister. Det får som konsekvens at bilistene enten kan få billigere passering eller bommene står der kortere enn planlagt, forteller Saudland til NRK.

I går fortalte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til NRK at 40 veiprosjekter får flere statlige penger, blant dem E18 mellom Arendal og Tvedestrand.

Gisle Meininger Saudland

Stortingskandidat for FrP i Vest-Agder, Gisle Meininger Saudland, mener pengene kommer bilistene til gode.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Kan bli avviklet tidligere

Det er tre bomstasjoner i den såkalte Listerpakka. En bomstasjon står på E39 i Kvinesdal, mens den andre står på fylkesvei 465 mellom Kvinesdal og Farsund. Den tredje står mellom Lyngdal og Farsund på fylkesvei 43.

Etter planen skal veipakka nedbetales innen begynnelsen av 2020. Men nå ser det ut til at den blir avviklet i 2019

– Pengene kan jo fort føre til at vi får fjernet bomstasjonen noen måneder tidligere, og da ligger vi an til å gjøre det i 2019, sier styreleder i Lister Bompengeselskap, Sigmund Oksefjell.

Sigmund Oksefjell

Styreleder av Lister Bompengestasjon, Sigmund Oksefjell, sier bomstasjonene kan bli lagt ned tidligere enn 2020.

Foto: Sundsdal, Svein

Han støtter seg til opplysningene fra Saudland, men har ennå ikke sett ekstra støtten fra staten.

– Hvorfor har ikke denne statlige støtten kommer tidligere?

– FrP har forsøkt med forslag om dette i mange år. Nå fikk vi gjennomslag for dette i den såkalte bilpakken som ble forhandlet fram, sier Saudland til NRK.

Årsregnskapet til Lister Bompengeselskap viser at siden 2003 har driftsinntektene fram til 2016 vært på nesten 800 millioner kroner i løpet av de årene bommen har vært i drift årene.

Laster kart, vennligst vent...