NRK Meny
Normal

Delvis beroliget etter møte om barneavdelingen

Etter å ha fått forklaringer fra klinikksjefen er leder for brukerutvalget ved Sørlandet sykehus bare delvis betrygget.

Barneavdelingen Sørlandet sykehus Arendal

Barneavdelingen ved sykehuset i Arendal.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

Leder for brukerutvalget, Åse Tønnessen Sæbø, har fått mer forståelse for kutt i antallet sengeplasser ved barneavdelingene på Sørlandet sykehus, men er fortsatt bekymret for kutt i bemanningen.

– Det er mye arbeid som gjenstår, så det er vanskelig å peke på hvor og hvilke stillinger dette dreier seg om. Da kan vi heller ikke viste hvilke konsekvenser dette kan få. Derfor er vi fortsatt bekymret, sier Sæbø.

Kuttene på barneavdelingene ble tema på dagens møte i brukerutvalget. Utvalget hadde bedt klinikksjef for barneavdelingen, Nina Hope Iversen, komme med en redegjørelse for kuttene NRK har fortalt om de siste dagene.

Har overkapasitet

På møtet fortalte klinikksjefen at utnyttelsen av sengekapasiteten er for dårlig både i Arendal og Kristiansand.

Nina Hope Iversen

Klinikksjef for barneavdelingen, Nina Hope Iversen, orienterte brukerutvalget tirsdag ettermiddag.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Vi ble forsikret om at det blir en fleksibel ordning hvor man vil ha kapasitet til å ta imot alle barn som har behov for det. Vi ble også forsikret om at å legge barn på gangen er helt uaktuelt, sier Sæbø.

Redegjørelsen beroliget utvalget i forhold til reduksjonen i antall sengeplasser, men når det gjelder stillingsreduksjon er bekymringen fortsatt høy.

– Økonomisk press

– Sørlandet sykehus har et økonomisk press på seg til å drive effektivt. Det forstår vi i brukerutvalget også. Likevel er vi fortsatt bekymret for om reduksjon av ansatte skal gå utover tilbudet til barn, sier Sæbø.

Brukerutvalget får nå en representant i utvalget som skal se nærmere på bemanningsreduksjonen.

– Mye arbeid gjenstår og det er viktig for oss å være med i prosessen videre. Da har vi en representant som får god bakgrunn for å forstå situasjonen på en barneavdeling og vi vil i det minste bil holdt orientert, sier Sæbø.