Spent før verdenscup-debuten

Lars Helge Birkeland fra Birkenes er uttatt til verdenscupåpningen i skiskyting i Östersund denne uka. Målet er verdenscuppoeng.

Lars Helge Birkeland

23-åringen fra Birkeland når et stort mål når han onsdag debuterer i verdenscup. (Arkivfoto)

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Det er utrolig spennende. Det er en drøm som går i oppfyllelse og få prøve seg mot de aller beste, sier Birkeland til NRK.no.

Overbeviste landslagsledelsen

Skiskytteren leverte en sterk sprint i IBU-cupen søndag, der han ble nummer tre.

Det holdt til å overbevise Skiskytterforbundet om å gi 23-åringen tillit i verdenscupen i Östersund.

– Jeg viste at vi var seks stykker i IBU-cupen som kjempet om de to siste plassene. Hvis jeg presterte et maksløp, så visste jeg at jeg hadde en mulighet. Men jeg hadde ikke regnet med at jeg skulle greie det, sier Birkeland.

Sikter mot topp førti

Verdenscupen starter onsdag, med 20-kilometer for menn. Birkeland får gå 20-kilometeren, fredagens sprint og eventuelt den påfølgende jaktstarten.

Målet er å komme blant de førti beste som får verdenscuppoeng, forteller Birkeland.

– Jeg har ikke noe konkret resultatmål, men jeg må prøve å få tatt mine første World Cup-poeng, sier skiskytteren.

Han har trent lenge for å nå målet om verdenscup.

– Det blir stort. Det er dette jeg har trent for i mange år. Det er sikkert mye publikum og et helt annet trøkk enn det jeg er vant til, så det blir gøy, sier Birkeland.

Disse er tatt ut til verdenscupen i Östersund:

Menn: Rune Brattsveen (Nordre Land), Lars Helge Birkeland (Birkenes), Ole Einar Bjørndalen (Simostranda), Emil Hegle Svendsen (Trondhjems), Tarjei Bø (Markana) og Lars Berger (Dombås).

Kvinner: Jori Mørkve (Eldar), Elise Ringen (Meråker), Tora Berger (Dombås), Fanny Welle-Strand Horn (Oslo), Synnøve Solemdal (Tingvoll) og Bente Losgård Landheim (Tynset).