De Grønne jubler

Miljøpartiet blir representert i Kristiansand og Mandal og er representert med totalt 17 mandater rundt om i kommunestyrer i landet. Nå tror partiet på et gjennombrudd som landsdekkende parti.

Miljøpartiet De Grønne

Miljøpartiet De Grønne kjemper for de grønne verdier i samfunnet på alle nivåer. Partiet er godt fornøyd med årets valgkamp.

Foto: Leif Dalen / NRK

Miljøpartiet De Grønne (MDG) fikk 154 stemmer i Mandal og 817 stemmer i Kristiansand, og blir representert med hvert sitt mandat i de to sørlandskommunene.

MDG fikk en oppslutning på 2,1 prosent i Kristiansand, tilbake 0,5, og beholdt sin ene representant i bystyret.

I Mandal fikk partiet 2,1 prosent av stemmene, frem 2,1, og fikk en representant i kommunestyret i byen.

Strålende fornøyd

Miljøpartiet De Grønne

Det var mange som ville diskutere grønn politikk med De Grønne under valgkampen i Kristiansand.

Foto: Leif Dalen / NRK

Partiet mener målsettingen om å slå igjennom som landsdekkende parti er nådd.

MDG har gjort en foreløpig opptelling av sine kommunestyremandater. Fasit viser 17 representanter, pluss et fylkestingsmandat i Hordaland.

Det er en økning på tolv mandater siden valget for fire år siden.

– Vi er strålende fornøyd med resultatet. Vi har nådd vår målsetting om å gjøre et gjennombrudd som landsdekkende parti, sier Hanna E. Marcussen, nasjonal talskvinne for De Grønne.

Partiet er nå representert i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Nesodden, Halden, Mandal, Tromsø, Lillehammer, Ås, Porsgrunn, Meland, Aurland, Flakstad og Vestvågøy.

– Vi har klart å vise at vi er en sterk kraft på vei inn i norsk politikk. I dag skal vi roe ned og glede oss over resultatet, så skal vi begynne på den virkelige jobben med å gjøre norske kommunestyrer grønnere, sier Harald A. Nissen, nasjonal talsmann for De Grønne.