Dårlig stemning på Hunsfos

Stemningen blant de ansatte ved Hunsfos Fabrikker i Vennesla er dårlig, men optimistisk. I dag fikk de ansatte den skriftlige oppsigelsen etter konkursen, og de ansatte fikk snakke med representanter fra NAV.

Rune Larsen

Rune Larsen beskriver stemningen på Hunsfos som laber, men er likevel optimist. I dag fikk han og de andre ansatte den skriftlige oppsigelsen etter konkursen ved papirfabrikken.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Vidar Skårdal

Vidar Skårdal regner med at han må finne seg en jobb utenfor Hunsfos. Han tror ikke på oppstart ved fabrikken igjen.

Foto: Odd Rømteland / NRK
Ansatte på Hunsfos

De ansatte på Hunsfos fikk i dag den skriftlige oppsigelsen, og de fikk snakke med representanter fra NAV.

Foto: Odd Rømteland / NRK
Håvard Wiker

Bobestyrer Håvard Wiker synes det ser mørkt ut, men er likevel optimist med tanke på å finne nye eiere til Hunsfos.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Stemningen er ganske laber, tror jeg. Men vi må bare se positivt på det. Dette er bare en øvelse for beredskapstroppen i Vennesla kommune, og at de fyrer i gang i igjen.

Det sa en galgenhumoristisk Rune Larsen, etter at han hadde mottatt den skriftlige oppsigelsen i et møte på bedriften mandag.

De ansatte fikk også møte representanter fra NAV, for å diskutere og få informasjon om fremtidige jobbmuligheter, etter at Hunsfos Fabrikker er gått konkurs.

– Jeg regner med å få ny jobb igjen her på Hunsfos. Jeg er optimist, sier Larsen.

En ny mulighet

– En må jo bare se på dette som en ny mulighet til å få en ny jobb. En må se lyst på fremtiden, sier Vidar Skårdal, som NRK møter etter dagens møte.

– Regner du med at du må finne en ny jobb utenfor Hunsfos?

– Ja, det regner jeg med. Det virker sånn. Siden vi får oppsigelsen, så er det nok vanskelig å få startet opp igjen, sier Skårdal.

Video Hunsfos-ansatte ble sagt opp

VIDEO: Det kunne minne om en gravferd da de ansatte mandag fikk den skriftlige beskjeden, men noen nekter å være pessimistisk.

Ingen nye eiere

– Per i dag er status at vi ikke er i diskusjon med nye investorer eller eiere, men vi har noen navn på blokka. De ansatte er meddelt oppsigelse, og den har de fått i dag.

Det sier bobestyrer Håvard Wiker til NRK.

Han var på Hunsfos i dag for å møte de ansatte og formidle oppsigelsene.

– Vi har stanset alle maskinene våre, men vi har planlagt for en slik stans at maskinene kan komme i gang igjen. Så får vi håpe at vi kommer dit at vi kommer i gang igjen, sier Wiker.

– Har du fått noen signaler fra kunder om at de vil bla opp penger for å få fabrikken i gang igjen?

– Per i dag har jeg ikke noen konkrete signaler om dette, utover de samtaler vi har hatt med dem, hvor de ønsker oss vel, for å si det på den måten, sier Wiker.

Ser mørkt ut

Bobestyrer Håvard Wiker innrømmer at det ser mørkt ut for bedriften, men han er likevel optimist.

– Om kort tid forsvinner mange av arbeidstakerne her til andre jobber. Vil det være et problem i forhold til ny oppstart ved fabrikken i fremtiden?

– Ja det gir oss noen rammer i forhold til hvor fort vi må finne en løsning. Vi har ikke måneder, men i beste fall uker, sier han.

– Ser det mørkt ut?

– Ja, det ser mørkt ut når vi har stanset alle maskiner, og meddelt alle oppsigelser, men vi har jo fortsatt et håp, da, sier bobestyrer Håvard Wiker.

Se video av siste arbeidsdag på Hunsfos

Video Siste dag på Hunsfos