Darkside of the Force

Onsdag 21. juni går vårens siste Sørlandstopp av stabelen på NRK P1. Darkside of the Force er utfordrerne.

Dark Side of the Force
Foto: Alf Solbakken

Nye, håpefulle deltagere fra hele landsdelen sender sine bidrag til Sørlandstoppen.

Dette blir siste Sørlandstopp før ferien og juryen har valgt sesongens siste nykommer som blir

Darkside of the Force fra Kristiansand med låta "Everywhere we go".

 

Denne legendariske, norske rapgruppa DOTF har nylig utgitt sitt oppfølgeralbum "El dia de los Puercos" og høstet gode kritikker. Gruppa kom med debutskiva i 1998 som ble karakterisert som en av de virkelig, viktige hip hop skivene i norsk rap historie.

Internasjonal bakgrunn

DOTF består av halvbrødrene Salvador Sanchez (25) og Oscar Sepulveda (26) samt Christian Sørensen, alle for tiden bosatt i Kristiansand. Salvador og Oscar er oppvokst på Sørlandet og kom til Norge på begynnelsen av 80-tallet etter en barndom i Sør-Amerika og har tilhørt Kristiansands musikkmiljø siden begynnelsen av 90-tallet da Salvador startet sin første rap gruppe Diciples of the Force.

På den nye skiva finner vi engelsk- og spanskspråklig rap til mørke metallbeats. Brødrene har hentet inspirasjon til plata fra Chile og Peru etter flere reiser i Sør-Amerika. Låta vi har valgt til nykommer på Sørlandstoppen er den gladeste låta på plata.

Festivaler

Flere, store sommerfestivaler står i kø for å få Darkside of the Force denne sommeren og gruppa er allerede klare for Quart-festivalen i juli og Øya-festivalen i Oslo i august med sitt gode liveshow som gjorde et stort inntrykk på bransjefolk på årets by:Larm.

Darkside of the Force utfordrer Sørlandstopplista som nå toppes av Robert Elliot fra Søgne etterfulgt av Knoxbee fra Grimstad, Jorunn Hansson-Messel fra Kristiansand, Helene Bøksle fra Mandal og Bermuda Triangle fra Kristiansand. Juryen ved NRK Sørlandet har gitt sine poeng som sammen med lytternes poeng skal avgjøre hvem som vinner. 

Stemmelista

 Rekkefølge for SMS-avstemning til 21.juni.

1. Elliot Robert/She's got a hold on me

2. Knoxbee/Time is standing still

3. Jorunn Hansson Messel/Speak your mind

4. Helene Bøksle/Blomen Fell

5. Bermuda Triangle/It feels good

6. Darkside of the Force/Everywhere we go

SMS-stemmiga foregår slik: Send kodeord ST melodinuummer til 1987. Tjenesten koster 3 kroner. Og du kan stemme fra nå!