Dansker søker jobb i Norge

Nyutdannede dansker retter nå blikket mot Sørlandet.

studerer

Mens det er vanskelig for nyutdannede akademikere å få jobb i Danmark, har mange lykken med seg i Norge. Karrierecentret ved Aalborg Universitet hjelper studentene med å få tilgang til jobbmarkedet.

Foto: Kai Rune Kvitstein / NRK

Arbeidsledigheten blant nyutdannede er stor i Danmark, og derfor hjelper Aalborg Universitet studentene sine med jobbsøking i Norge.

I går ble det arrangert Norgesmesse der studentene kunne få informasjon om mulighetene i Norge. Det benyttet rundt 150 studenter seg av, skriver Nordjyske.dk.

– Norge er attraktivt

Line Ålesen ved Karrierecentret på universitet sier jobb i Norge blir stadig mer attraktivt, ettersom arbeidsledigheten blant nyutdannede er på 30 prosent og at det er relativt lett å få jobb i Norge.

– Norge fremstår mer og mer attraktivt for våre studenter, fordi det er gode karriæremuligheter og gode lønninger i Norge. Dessuten har dere en fantastisk kultur og natur, sier Ålesen.

Hun forteller om en nyutdannet ingeniør som gikk arbeidsledig i sju måneder og søkte 70 jobber i Danmark uten å få napp. Han fikk jobb i Norge etter å ha sendt én søknad.

– Primært er det ingeniører innen byggebransjen og økonomer som til nå har reist til Norge, men vi forventer at alle bransjer fra nå av er interessert i å dra til Norge for å jobbe, sier Ålesen.