NRK Meny
Normal

Ti timer forsinket

Christian IV var søndag kraftig forsinket, og kveldsferga søndag kom ikke avgårde før klokka 05.00 mandag morgen, ti timer forsinket. Norske og danske vinterferieturister rammes.

Ventende på fergekaia i Kristiansand
Foto: Knut Knudsen Eigeland / NRK

Det blåste kraftig i Skagerrak søndag, med opptil stiv kuling, og det rammer reisende med ferga Christian IV.

Ved 19-tiden lå ferga utenfor Hirtshals og ventet på at vinden skulle løye slik at den kunne ta seg inn til kai i Hirtshals, melder fvn.no.

Ved 1930-tiden forteller Color Line på sine nettsider at fergeavgangen fra Hirtshals foreløpig er fastsatt til kl. 2130 med ankomst i Kristiansand kl. 0200 natt til mandag. Avgangen som skulle gått fra Kristiansand kl. 1915 søndag kveld kom av gårde klokka fem søndag morgen

Det er første vinterferiehelg for mange i Norge og dermed også mange småbarnsfamilier på ferga. På fergekaia i Kristiansand er det svært mange dansker på vei hjem fra vinterferie i Norge som venter.

Christian IV la ut fra Kristiansand kl. 1130 i formiddag og da var ferga fem timer forsinket, melder fvn.no.

Ventende på fergeterminalen i Kristiansand
Foto: Knut Knudsen Eigeland / NRK

Også flyforsinkelser

På Kristiansand lufthavn Kjevik slet SAS med å få fly avgårde søndag. Flyet til Stavanger kl.1715 og til Bergen kl.1915 var innstilt.

Flyavgangen fra Bergen til Kjevik kl.1600 samt flyet fra Stavanger kl. 1815 og flyet fra Bergen kl. 2000 var også innstilt, ifølge Avinors oversikt.

Dessuten var også SAS-flyet til og fra København vært omlag en drøy time forsinket.

SAS på Kjevik opplyste til NRK at avlysningene skyldtes tekniske problemer og at forsinkelsene skyldtes problemer på flyplassen i København.

Noen reisende med avlyste fly kom seg avgårde med tidligere avganger, mens andre ble sendt via Oslo.

Morgenflyene fra Kristiansand til Stavanger mandag var innstilt.