NRK Meny
Normal

Dansende vekter sprer glede på E18

Ayman Hassans livsfilosofi er godt humør. Han benytter enhver anledning til å gi folk rundt seg positiv energi, selv når de står i bilkø på E18.

En trafikkvakt på E-18 danser mens bilene passerer. Personen er mørk, afrikansk og viser sin dansende kulturbakgrunn tydelig

– Jeg danser hele tida og har danset siden jeg ble født, sier Ayman Hassan. Han har de siste ukene spredd mye positivitet til de mange i bilkøen på E18.

– Folk blir fort irriterte og utålmodige når de sitter i kø på veien og må vente. Men når de kommer mot meg, ser jeg at ansiktene deres sprekker opp og de begynner å smile, sier Ayman Hassan.

Ayman Hassan

Ayman Hassan jobber til daglig som vekter på NAV i Kristiansand. Den siste tiden har han også tatt noen vakter som vekter på E18.

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Han jobber som vekter i Securitas, og er til daglig vakt på NAV i Kristiansand. Men de siste månedene har han i tillegg jobbet en del skift med veidirigering på E18 mellom Risør og Tvedestrand.

Vil motivere

Der har den dansende vekteren blitt en kjendis, og en del har nok tatt en ekstra rundtur i rundkjøringa for å se ham i aksjon en ekstra gang. Ayman forteller at enkelte har kommet ut av bilen og blitt med på dansen.

– Jeg vil ikke bare stå der rett opp og ned og si «stopp» og «kjør». Jeg vil gi litt mer fra hjertet til de som kjører på veien. Jeg synes at en god vekter og et godt menneske skal spre humør og motivere folk rundt seg.

Inger Cecilie Bomvoll er en av bilistene som flere ganger har sett Ayman på veien. Det er hun som har filmet dansen vi viser her.

Dansende vekter give my five

GIVE ME FIVE: Mange bilister setter pris på at Ayman skaper liv på E18.

Foto: Privat

– Hva er det han driver med, tenkte jeg første gang jeg så ham. Alle bilistene som kom i motsatt kjøreretning smilte, bilene stoppet opp og tok «high five». Det ser ut som om han liker å gjøre andre mennesker glade, rett og slett, sier Bomvoll.

– Smilet er nøkkel til alt

NRK.no møter 31-åringen fra Sudan på NAV i Kristiansand. Han har bodd fem år i Norge og er opptatt av integrering.

Dansende vekter klapper

Ayman liker ikke å ha det kjedelig på jobb, derfor danser han for å glede bilister i kø.

Foto: Privat

Nesten alle som kommer inn, sier hei til Ayman. Mange av dem får en hyggelig kommentar med seg på veien, og alle får et smil.

Ayman mener at smilet er nøkkelen til alt.

– Det er det samme som på veien. Når folk ser at jeg står her med det svarte ansiktet, de store hvite tennene mine og det store smilet, så begynner de å smile de også. Jeg sier hei og velkommen og motiverer folk med et smil. Jeg kan flere språk og det hjelper også veldig godt her på NAV.

Sjefen hans på Nav, Hans Ove Ourom, bekrefter at vakten hans alltid smiler.

– Uansett hvem som kommer inn så kjenner han de fleste, og det er ingen som tuller med ham. Han snakker mange språk og han smiler alltid. Etter at han ble vakt her har det blitt mindre bråk. Det har en preventiv effekt å ha ham her, han gjør et godt inntrykk, sier Ourom.