Danmarksvenner fra Flekkefjord

Vennskap og spilleglede blir til ord og toner, når trioen Laddaz fra Flekkefjord dyrker sin store hobby ­– musikken.

Henning Sirnes

Henning Sirnes skriver de fleste tekstene, men trioen jobber sammen om det ferdige resultatet.

Foto: Janne Aateigen / NRK

For rundt tjue år siden fartet Henning Sirnes, Oddvar Sørensen og Tom Arne Visland rundt på Agder i gruppene «Heltan» og i «Blue Rockets». Nå har trioen blitt til «Laddaz».

Gjør alt selv

Laddaz har skapt nytt liv i et gammelt studio og dannet et eget produksjonsselskap med samme navn.

Henning Sirnes høyde
Foto: Janne Aateigen / NRK

– Så nå møtes vi så ofte vi kan og lager og spiller inn låter som vi gir ut selv, forteller Henning Sirnes.

– Og det er stort sett digitale utgivelser det dreier seg om, legger han til.

– Vi er helt i startgropen som Laddaz, forklarer Henning, som også spiller i bandet «Playboys» fra Flekkefjord. Han forteller at musikkarbeidet er et kjærkomment avbrekk fra jobben hans i Nordsjøen.

Henning Sirnes skriver de fleste tekstene, men trioen jobber sammen om det ferdige resultatet. Musikalsk beskriver han Laddaz som et band som spiller både country, dansebandmusikk, reggae og rock.

Populære i Danmark

Det er ikke tilfeldig at et par av sangene handler om vårt naboland Danmark – Jeg er veldig glad i Danmark og jeg har et lite hus i Løkken, forteller Henning.

Og det var på en av turene til sommerhuset i Løkken ideen til en av sangene ble til – Jeg var på tur med min kjære far, og han spilte dansebandmusikk i bilen hele veien, smiler Sirnes.

– Da jeg kom hjem surret musikken fortsatt i hodet og plutselig dukket det opp ei strofe, som ble starten på sangen «Det lille hus i Løkken».

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle lage en dansebandlåt, ler Henning, som legger til at sangen blir spilt på pub i Løkken.

Lokal forankring

– Vi har til og med blitt spurt om å være med i et sommerprogram i dansk TV2, røper Sirnes fornøyd.

Men trioen fra Flekkefjord glemmer ikke hjemtraktene i tekstene sine.

– Den nye singelen «Du ser i grunnen godt ut» nevner både Hidra og Feda, og den har blitt veldig godt likt allerede, sier Sirnes, og legger til at det er viktig for Laddaz å synge på egen dialekt.