Fakta
LYD OG VIDEO
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
- LYD: Tore Sture er kjøkkensjef ved Risør Hotel. Reporter: Pål Tegnander.
- Mat NRK Sørlandet
- Sommermat 2002
Sommermat 2 Dampet steinbitfilet med kremet champignonstuing (Tore Sture, Risør Hotel – sendedato 5.juli)
(2 personer)
Syrlig rekecoctail, dampet steinbitfilet med kremet champignonstuing og ristede plommer med vaniljeis.
FORRETT:
Syrlig rekecoctail:
Råvarer:
150 g. Friske, pillede reker
¼ Purreløk,
½ Paprika
6-8 oliven
1 ss Extra virgin olivenolje
1 ss Balsamico-eddik
4 blad Rapid-salat
4 blad Lollorosso-salat el.l.
Rekene blandes i finhakket purre, paprika og oliven – ca. 2 ss av hver, 1 ss. extra virgin olivenolje og 1 ss. Balsamico-eddik helles i og røres sammen. Legg 2 salatblader av hver sort på hver tallerken, reke- og grønnsaksblandingen danderes pent oppå.
HOVEDRETT:
Dampet steibitfilet med kremet champignonstuing.
Stuing:
½ løk
½ fedd hvitløk
8-10 friske champignoner
3-4 dråper soppekstrakt
1 dl. Kremfløte
Finhakk løk og hvitløk, skjær soppen i skiver. Alt ristes i varm plate i 2 min. Soppekstrakten
og fløten røres og kokes inn.
Grønnsaker:
½ blomkål
4 store asparges
½ brokkoli
3 dl. vann
3 ss meierismør
Grønnsakene smørdampes i vann og meierismør lett i 3 min.
Dampede blåskjell
1 dl. hvitvin
¼ løk
½ fedd hvitløk
La blåskjellene, løk og hvitløk dampkoke i 2 minutter under lokk.
Steinbitfilet
400 g. Steinbitfilet
1 strimlet gulrot
½ strimlet purreløk.
Steinbitfileten stykkes opp i passe porsjonsstykker, legges i kokende vann med gulrot og purreløk oppå, dampkokes i 5 min under lokk.
DESSERT:
Ristede plommer med vaniljeis
100 g. Plommer
1 ss usaltet smør
1 ss brunt sukker
1 ss lønnesirup
1 ts kanel
Plommene ristes sammen med smør, sukker og lønnesirup på plate med sterk varme i 1 min.
Kanel strøs over.
Serveres med 2 kuler vaniljeis.