Hopp til innhold

Brannvesenet følger med teltene på Hove

Brannvesenet vil hver dag foreta branninspeksjon på festivalcampen på Hovefestivalen, men frykter ingen storbrann selv om teltene står tett.

Telt på Hove

Teltene står duk mot duk på Hovecampen, men brannvesenet frykter ingen storbrann.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Jenter fra Bærum på Hovecampen

Disse jentene fra Bærum sier de ikke er nevneverdig redd for en brann på campen.

Foto: Pål Tegnander / NRK
Gutter fra Risør på Hovecampen

Disse guttene fra Risør frykter heller ikke brann. - Vi har vann, sier de til NRK.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Tusenvis av ungdom er i disse dager på Hovefestivalen på Tromøya. Og mange av disse bor i telt som står tett i tett på festivalcampen.

Idag har brannvesenet i Arendal vært på inspeksjon på festivalcampen, og hver dag vil brannvesenet ha inspeksjoner på festivalcampen.

– Teltene på festivalcampen er plassert på fastlagte områder med branngater på cirka seks meter mellom teltområdene. Slik sett følges reglene.

Det sier Rune Røinlid i brannvesenet i Arendal.

Mye brennbart søppel

Han frykter ikke en storbrann fordi teltene står tett, men han er mer bekymret for alt det brennbare søppelet som flyter rundt teltene.

– Berusede ungdom, alkohol og grilling mellom teltene, er det en god kombinasjon?

– Det er lagt ned totalforbud mot grilling på området. Branner kan fort spre seg og har vi litt vind i tillegg så er det farlig. Det som Hovecampen har gjort er at de har vakt hele døgnet som passer på og i tillegg er det plassert ut slukkeutstyr slik at en brann kan slukkes tidlig, sier Røinlid.

Han sier at det også er plassert ut en tankvogn med 10.000 liter vann slik at man kan få slukket en brann fort dersom den skulle oppstå.

– Men teltene står veldig tett, nesten duk inntil duk?

– Det skal etter vår mening ikke være mulig å få en større brann der ute, men at et telt kan ta fyr og brenne opp, kan jo skje, sier han.

Brannvesenet kommer til å ha daglige branninspeksjoner på festivalcampen.