NRK Meny
Normal

Countrygospel og Hip Hop

Det lyder countrytoner i sørlandske kirker for tiden. De kommer fra Aust-Agder.

SørlandsScenen

ClutterBillies på SørlandsScenen

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Aslak Gjennestad

Aslak Gjennestad

Foto: Øivind Eskedal / NRK
Janne Aateigen

Programleder Janne Aateigen gir deg lokalmusikk på SørlandsScenen

Foto: Sigtor Kjetså / NRK

Countryrockbandet ClutterBillies har opptrådt på mange betydelige festivaler de siste årene. Aslak Gjennestad ble landskjent da han slo gjennom på «Kjempesjansen» på NRK for noen år siden.

Etter den sjansen har Gjennestad spilt inn to plater og gledet mange med sin musikk og sine show – mens han på dagtid har jobbet som lærer.

Country-gospel-turné

– Det er en god og nær opplevelse å spille i kirkene på Sørlandet, mener Gjennestad og hans medmusikanter i ClutterBillies.

På turneen de er i gang med nå har de også med seg X-Factor-deltaker Ole Gustav Johnsen som gjesteartist.

Spiller live

Onsdag ettermiddag spilte de live på SørlandsScenen på P1. Bandet forteller at de opplever at publikum setter pris på både gamle og kjente - og mindre kjente, gospelsanger. Nå vil de gi lytterne del i denne musikken.

Musikksnakk

Men i onsdagens utgave av SørlandsScenen var det flere innslag. Musikkanmelder Øyvind Nyvoll slo denne gang fast at kristiansandsdialekten egner seg veldig bra for rap. I tillegg anmelder han plata til Brede Flatset Johnsen, alias Sheepy.

Tips oss

SørlandsScenen er et modernisert og utvidet tilbud til dem som liker lokal musikk, og vi tar gjerne imot tilbakemeldinger og tips på sorlandsscenen@nrk.no.

SørlandsScenen går på lufta i Agder-fylkene hver onsdag fra 17.05 til 17.30 på NRK P1.