Hopp til innhold

Club 21 kan bli ny Start-eier

Investorgruppa Club 21 kan bli nye eier av både Start og hjemmebanen.

Mål Start

Hjemmebanen og de gulkledde er til salgs. (arkivbilde)

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Sparebanken Sør har henvendt seg Club 21 etter at Kristiansand kommune nylig sa nei til å kjøpe Starts hjemmebane. Det bekrefter Erik Tønnessen, talsmann for den lokale investorgruppa.

- Club 21 har fått en henvendelse fra nåværende eier av både Start Toppfotball og Sør Arena om vi kunne være interessert i å se på en løsning hvor vi enten overtar den ene delen eller begge, sier Tønnesen.

Selskapene spiller sammen

Tidligere har daglig leder for Club 21 uttalt at de er klare til å ta over Start , men ikke stadionanlegget. Tønnesen mener Sør Arena og Start Toppfotball er så nært knyttet sammen at det er en naturlig at begge selskapene selges under ett.

- Det er et nært samspill mellom disse selskapene. Så jeg finner det ganske naturlig at nåværende eier prøver å finne en løsning for fotballklubbens anliggende med å selge Sør Arena og Start Toppfotball under ett, sier Tønnesen.

Salg diskuteres i dag


Sparebanken Sør skal drøfte Sør Arena og Start Toppfotball på styremøte idag. Regiondirektør Øyvind Aasen bekrefter at banken nå vurderer muligheten for å selge begge selskapene under ett.

- Vårt fokus har vært Sør Arena, men etter at kommunen som var en sentral aktør sa nei må vi finne ut hvordan vi skal håndtere Sør Arena i første omgang. Så får vi se på Start Toppfotball i ettertid eller i en kombinasjon med stadionselskapet, sier Aasen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren