Hopp til innhold

Campinglivet venter

Folk med vogner og bobiler er klare for sommer. Nå er det "on the road again".

Campingvogn

- Campinglivet er koselig, og du får lett veldig god kontakt med andre, mener Ragnhild Martinsen i Norsk Caravan Club.

Foto: Aina Rødal / NRK

Camping blir stadig mer populært. Mens de norske hotellene opplevde nedgang i 2008, var det framgang for campingplassene, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Framgangen er også ventet å fortsette i 2009.

Med bobil eller campingvogn kan man flytte med seg "hytta" hvor enn man vil, og stopper man på en campingplass er det lett å få god kontakt med andre caravanister, ifølge Ragnhild Martinsen i Norsk Caravan Club i Vest-Agder.

I Vest-Agder har klubben mellom 500 og 550 medlemmer, og det er god tilstrømning.

NETT-RADIO: DE HAR HATT 11 CAMPINGVOGNER

- Retrobølgen er over oss, og mange velger igjen campinglivet som feriemåte, men noen blir også eldre og må desverre gi seg med det farende livet, sier Martinsen.

Norge er favoritten

Selv liker hun best å feriere i Norge - og aller helst på Sørlandet.

- Norge bør folk få med seg, det er et flottt land. Mange drar nedover Europa, men Norge er å foretrekke, mener jeg. Man trenger ikke å dra så langt, det er bare deilig å komme seg bort fra sin egen stue og kose seg.

Familien Martinsen pleier å variere litt, og tar gjerne en sørlandsferie og en litt lengre kjøretur annethvert år. Og de er ikke alene om å velge Norge som feriemål med campingvogn.

Statistikken viser at det er nordmenn, og ikke utenlandske turister, som står for hele økninga på 2,7 prosent i overnattingsdøgn på campingplasser fra 2007 til 2008.

Øv deg litt før langturen

Selv om mange er aktive campere hele året, går vi nå inn i høyseongen for ferie på hjul. I den forbindelse arrangerer klubben kjørekurs, for å friske opp kjørekunnskapene litt, for folk som har latt vogna stå om vinteren.

Fossen camping

Kjenner du at det kribler i bobilen?

Foto: Øystein Skotte / NRK

- Det er nyttig å øve seg litt, når man har hatt en lengre pause. På kurset skal vi blant annet øve på å rygge i vinkelkryss og på rett strekning, og på å lommeparkere. Uansett hvor lenge man har hatt bobil eller campingvogn, er det nyttig for alle å ta seg en kortere prøvetur, før man legger ut på den lange, sier Martinsen.

Hun ber også alle se til at bremser og alle tekniske innstillinger er på plass, før man starter sesongen.

- Det er det aller viktigste. Gå til en forhandler og få en ordentlig sjekk.