NRK Meny
Normal

Trondheim kaster seg inn i kinokampen i Kristiansand

Det antydes nå at Trondheim Kino vil by på halvparten av kinoen i Kristiansand.

Fønix kino, Kristiansand

Tre aktører har meldt sin interesse for kinoen i Kristiansand.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Politikerne i kommunalutvalget i Kristiansand ble tirsdag orientert om salget av 49 prosent av kinodriften i Kristiansand.

Tidligere er det kjent at svenske SF Kino og danske Nordisk Film trolig vil legge inn bud. Tirsdag ble det antydet at den kommunale kinoen i Trondheim vil kaste seg inn i kampen.

Millionsum

Terje Fjellvang

Økonomidirektør Terje Fjellvang skal lede forhandlingene. Halvparten av kinoen i Kristiansand kan bli solgt til Trondheim Kino.

Foto: NRK/Svein Sundsdal

Økonomidirektør Terje Fjellvang skal lede forhandlingene:

– Vi tror det blir to-tre interessenter. En dansk og en svensk, og det er også mulig at den store kommunale kinoen i Trondheim er aktuell, sier Fjellvang.

Tidligere er det antydet at kommunen vil få 11,2 millioner kroner for kinoaksjene.

– Det anslaget var basert på historiske resultater av driften. Vi venter vesentlig bedre i 2015 og 2016, og vi baserer salgssummen på dette, sier Fjellvang.

– Må prisen bli vesentlig høyere enn 11,2 millioner kroner?

– Prisen må være en del høyere, sier han.

Han diskuterte prisen i en lukket del av tirsdagens møte med politikerne. Varaordfører Jørgen Kristiansen ledet drøftingene.

Vil ikke diskutere pris

– Nå går vi videre med salgsprosessen og så får vi se hvilke tilbud markedet er villig til å gi. Når vi i mai har fått noen indikative bud, må vi bestemme om vi går videre med prosessen eller stopper. Men det er klart at det er en smertegrense for hva vi er villige til å selge for. Vi selger ikke for enhver pris, sier Kristiansen.

– Hva er smertegrensa?

– Jeg har ikke lyst til å gå inn i en prisdiskusjon nå. Men det er et signal at prisen må være på et visst nivå hvis vi skal selge, sier Kristiansen.

13. mai skal kommunalutvalget drøfte om kommunen skal gå videre med salgsprosessen. I oktober skal bystyre eventuelt vedta salget, og aksjene skal overtas fra nyttår.

Det er selve kinodriften som skal selges, ikke bygningene. Kinosør AS, som selskapet heter, drifter også kinoene Grimstad, Arendal og Farsund.

Trondheim kino vil by på Kristiansand

Trondheim Kino kaster seg trolig inn i kampen om kinoen i Kristiansand.

Foto: Svein Sundsdal / NRK