Hopp til innhold

– Skateparken kan ikke koste mer enn to millioner

Kristiansand kommune utvider Idda med skatepark og kunstgressbane. – Vi må ha stram økonomisk styring på prosjektet, sier prosjektleder Ingvald Grønningsæter.

Bygger skatepark på Idda

Her vil kommunen i løpet av sommeren bygge en skatepark til to millioner. Foto: Anders Holtet/NRK

– For å få råd til hele prosjektet kan ikke skateparken koste mer enn to millioner, sier Grønningsæter, leder for prosjektgruppen i Kristiansand kommune som nå har satt i gang arbeidet med å utvide tilbudet på Idda.

Prosjektet, som i løpet av kort tid vil bli lagt ut på anbud, inneholder en syver kunstgressbane og en 800 m² stor skatepark på hver sin side av Idda Arena.

– Vi ser for oss at et stort entreprenørfirma skal gå inn og lage både fotballbanen og skateparken, sier Grønningsæter.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Bygger skatepark til to millioner

I løpet av sommeren 2014 vil Idda bli utvidet med skatepark på venstre side av Idda Area og en kunstgressbane på høyresiden.

Foto: Skjermdump

Han sier det ville vært vanskelig å finansiere prosjektet dersom byggingen ble gjort av to individuelle firmaer.

– Totalleverandøren vil derfor måtte knytte til seg den kompetansen som er nødvendig for å kunne gi et godt resultat.

Endring i lovverket

Det er en endring i lovverket som gjør det mulig for kommunen å finansiere skateparken på Idda. I lovendringen fra 2013 står det at man ved søknad om en park på minst 800 m² vil bli gitt et tilskudd på to millioner kroner. Budsjettet på tilsvarende parker andre steder i landet ligger på fem-åtte millioner.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Skatepark på Idda

Slik ser kommunen for seg at skateparken på Idda vil se ut

Foto: Skjermdump

Budsjettet krever derfor at kommunen har færre og lavere elementer i parken enn ønskelig. Grønningsæter sier at det da er viktig at kommunen treffer rett målgruppe for å få størst mulig utbytte av prosjektet.

– Siden vi opererer innenfor strenge økonomiske rammer er det viktig at denne parken først og fremst er attraktiv for nybegynnere.

Han håper likevel at alle vil få glede av anlegget.

– Vi prøver også å gi de viderekomne noen utfordrende elementer i parken, men først og fremst har vi tenkt på at flest mulig skal ha glede av den.

Grønningsæter håper at anbuds- og byggeprosessen nå skal gå så effektivt som mulig.

– Vi burde være ferdige med dette prosjektet 1. juli. Alle parter har nå fått det nødvendige for å planlegge jobben de skal gjøre.