NRK Meny
Normal

Butikkene går tom for hockeyutstyr

Ishockeyutstyr selges som aldri før. Pågangen merkes hos sportsbutikkene som sliter med å skaffe utstyr til alle.

Hyller for hockeutstyr

Hockeyhansker var det tomt for i butikkhylla i dag, men mye mer av det utstyret som trengs er det problematisk å få tak i.

Foto: Johanne Tunaal-Larsen / NRK Sorlandet

Åpningen av ishallen Idda Arena i Kristiansand fører til storsalg av ishockeyutstyr.

Etterspørselen er så stor at sportsbutikkene ikke greier å skaffe nok. Det forteller avdelingsleder ved Intersport., Kjetil Urdahl.

– Dette salget har vi ikke hatt i det hele tatt før. Nå har det tatt helt av og vi klarer ikke å skaffe nok utstyr.

Hele landet mangler utstyr

Hockeyfeberen er ikke bare lokal. Ifølge Urdahl er mer eller mindre utsolgt for hockeyutstyr flere steder i Norge. Landlagets opptur mot slutten av fjorårets sesong og åpningen av flere nye ishaller, kan være årsaken.

– Ishockey er blitt kjempepopulært i Norge og det har resultert i et lite luksusproblem. Leverandørene inn til Norge har gått tomme for utstyr. Jeg prøver å bestiller masse, men klarer ikke å skaffe nok. Vi må hente utstyr fra Canada, Sverige og Finland for å klare å fylle opp og da tar det lengre tid å få det inn til butikken, sier Urdahl.

Kroppen må beskyttes

Skøyter og hockeykølle må man ha for å spille, men det er mye mer utstyr som skal til før man er riktig og sikkert antrukket for skøyteisen.

Video Går tom for hockey-utstyr

VIDEO: Se hva som trengs for å spille hockey.

For å sikre seg best mot mulige skader, må nesten hele kroppen være beskyttet. Skuldre, albuer, hender, knær, rumpe, hofter, kjønnsorgan, rygg, bryst, hals og hode skjermes. Dersom hjelmen ikke har gitter som beskytter ansiktet, brukes tannbeskyttelse.

Vil ha dyrere skøyter

Tross mye vinterkulde de siste årene, har ikke kristiansanderne hatt mange muligheter til å svinge seg på skøyter. Åpningen av ny ishall gjør skøyting til helårsidrett.

Det har resultert i at at mange graver enda dypere i lommeboka før de entrer glattisen.

– Det kan gjøres billig og det kan gjøres dyrt, men det blir fort flere tusen kroner for utstyret.

– Før solgte vi skøyter bare når det var kulde og da til en pris på 500–600 kroner. Nå begynner skøyteprisen på 1000 kroner og vi selger skøyter til 7000 kroner, sier Urdahl.

Også den lokale hockeyklubben har merket stor interesse for sporten. Tor Anders Nodeland som er daglig leder i Kristiansand ishockeyklubb forteller til NRK klubben har fått mer enn 150 nye medlemmer de siste to månedene.