– Bussjåfør var tydelig beruset

Flere sjokkerte vitner varslet politiet da de oppdaget at sjåføren på Lavprisekspressen på vei fra Stavanger til Oslo var full. Bussen ble stanset ved IKEA i Kristiansand.

Lavprisekspressen

Denne bussen fra Lavprisekspressen ble stanset øst for IKEA på E18 onsdag ettermiddag. Sjåføren er siktet for promillekjøring.

Foto: Leserbilde / NRK

– Vi fikk flere telefoner fra passasjerer som mente at bussjåføren framstod som sløv og påvirket. Bussen skal ha vinglet på veien, forteller operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt til NRK.no.

Det var klokken 16.47 at politiet fikk den første telefonen fra en av passasjerene om bord på bussen som kjører fra Stavanger via Kristiansand til Oslo. I løpet av få minutter kom det inn ytterligere to-tre oppringninger.

Prøven viste promille

En patrulje fra Utrykningspolitiet var i nærheten og fikk stanset bussen etter kort tid øst for IKEA mellom Kristiansand og Lillesand.

– Det ble tatt utåndingsprøve på stedet. I tillegg til at mannen framstod som tydelig beruset, viste prøven utslag på for høy promille. Mannen ble derfor pågrepet på stedet, forteller Kleivane.

Sjåføren ble tatt med til legevakten i Kristiansand for såkalt utvidet blodprøve, som kan fastslå resultatet helt sikkert.

Førerkortet ble rutinemessig beslaglagt på stedet.

– Når analyseresulatet foreligger, vil sjåføren bli innkalt til avhør, sier Kleivane.

Politiet fikk stanset en annen ekspressbuss på vei til Oslo som tok med seg passasjerene.

– Svært beklagelig sak

Administrerende direktør i Unibuss, Kjell Knarbakk, sier saken er svært uheldig.

– Hvis dette er tilfelle, så er det en svært alvorlig og beklagelig sak. Vi har sjåfører som er godt trent til å ferdes langs landeveien og har aldri vært borti noen lignende tilfeller før, sier Knarbakk til NRK.no.

Han har ennå ikke vært i kontakt med sjåføren, men sier det dreier seg om en erfaren medarbeider som får de beste skussmål.

– Vedkommende har kjørt ekspressbuss i mange år, sier Knarbakk.

Selskapet har sendt folk til Sørlandet for å hente bussen langs E18 og for å ta med medarbeideren til Oslo.

Lavprisekspressen

Her står bussen som ble stanset av politiet øst for Kristiansand sentrum.

Foto: Leserbilde