Budsjettbrudd i Kristiansand

KrF har trukket seg fra forhandlingene om budsjettet.

Kristiansand bystyre

Det politiske samarbeidet mellom KrF, Høyre og Arbeiderpartiet, som har flertall i Kristiansand bystyre, er brutt.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det politiske samarbeidet mellom KrF, Høyre og Arbeiderpartiet i Kristiansand er brutt etter at KrF har trukket seg fra forhandlingene om budsjettet.

Jørgen Kristiansen

KrFs gruppeleder i Kristiansand bystyre, Jørgen Kristiansen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

KrFs gruppeleder i Kristiansand bystyre, Jørgen Kristiansen, sier at de brøt fordi partiene ikke ble enige om modellen for eiendomsskatt.

Kristiansen er spesielt overrasket over Høyres opptreden i forhandlingene.

- I alle budsjett i forrige periode ville Høyre redusere eiendomsskatten og i dette budsjettet vil de øke eiendomsskatten med 120 millioner koner. Det er jo litt spesielt, sier Kristiansen.

- For lite til skole

Han sier KrF ønsker seg en modell med redusert eiendomsskatt i forhold til det rådmannen har foreslått.

Skatt etter boligstørrelse

- Men det er en samlet vurdering. Vi følte også det ble for lite igjen til skole. Og vi fikk heller ikke gjennomslag for vårt forslag om å prøve gratis buss, og heller ikke forslaget om kontantstøtte, sier Kristiansen.

Ap skuffet

Trond Blattmann

Arbeiderpartiets gruppeleder Trond Blattmann.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

- KrF ville ha en flat kvadratmeterpris, uavhengig av hvor du bor i byen, sier Arbeiderpartiets gruppeleder Trond Blattmann.

Han sier Ap ikke kunne godta KrFs modell, fordi han mente rådmannen skulle utrede flere modeller for beregning av eiendomsskatt. Dette kunne ikke KrF godta og bruddet var et faktum, sier en skuffet Blattmann.

- Fra vår side oppleves det som at det her er det snakk om å komme med absolutter og det er en dårlig start på forhandlinger. Vi er skuffet over holdninga til KrF i denne saken, sier Blattmann.