NRK Meny
Normal

Brukte lekepistol under ran

En 16 år gammel gutt har innrømmet å ha ranet en Kiwi-butikk og kiosk utenfor Farsund fredag kveld. Den unge raneren fikk med seg rundt 12000 kroner. Pengene er ennå ikke kommet til rette.

 

Ran på Vanse
Foto: Mari-Ann Albrektsen / NRK

Gutten var etterlyst fra en barnevernsinstitusjon. Han ble pågrepet like før kl 10 og det skjedde uten dramatikk. Det var en politipatrulje som pågrep gutten i et ubebodd hus i Farsund. Det er ikke kjent om gutten har noe relasjon til huset han ble pågrepet i.

- Han har i hele dag sittet i avhør ved politistasjonen, men er nå overført til hovedarresten i Kristiansand sier operativ leder Arne Arnesen ved Agder Politidistrikt til NRK nå i kveld.

To ran

En butikk og en kiosk ble ranet med kort tids mellomrom på Vanse i Farsund fredag kveld. Raneren var bevæpnet og hadde på seg finlandshette. I ettertid viste det seg at våpenet trolig var en lekepistol.

- Først dukket personen opp i en Kiwi-butikk og ranet den. Deretter gikk han videre til en kiosk bare 100 meter unna og ranet den også, opplyste operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt fredag kveld. 

Politiet fikk melding om ranene klokken 22.31 fredag kveld. Ingen ble fysisk skadd.

Bevæpnet med lekepistol

- Etterhvert fikk vi vitneopplysninger om at raneren trolig var bevæpnet. Det er beslaglagt en lekepistol, og vi tror det kan være den som er brukt under de to ranene, sier Arnestad.

Mandag blir det tatt stilling til om den unge ransmannen skal fremstilles for fengsling. De rundt 12000 kronene gutten fikk med seg under de to ranene er ikke kommet til rette.

 

 

 

Ran på Vanse
Foto: Mari-Ann Albrektsen / NRK