NRK Meny
Normal

Bruker minst på barn og unge

Leder av oppvekstutvalget i Grimstad mener barn og unge nedprioriteres.

Barna følger spent med.

- Fritiden til de unge ble blitt utelatt fra regnestykket. Når det ikke er politisk vilje, er det vanskelig å gjøre noe med, sier leder av oppvekstutvalget i Grimstad kommune, Pål Bach. (Illustrasjonsfoto).

Foto: Sigve Nedredal

Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at Grimstad er blant kommunene i Aust-Agder som brukte minst på aktivitetstilbud til barn og unge i fjor.

Leder av oppvekstutvalget i Grimstad kommune, Pål Bach,mener barn og unge blir nedprioritert, skriver Agderposten.no.

Grimstad brukte 23 kroner per innbygger, mens Froland brukte 162 kroner og Bykle hele 753 kroner per innbygger.

Ungdommen får svi

Ifølge Pål Bach fikk fritiden til barn og unge virkelig svi da årets budsjett ble diskutert, og han mener det er en dårlig satsing på aktivitetstilbudene i kommunen.

- Grimstad bruker nesten ikke penger på dette området, og grunnen er at det er blitt nedprioritert under forhandlingene, sier Bach til avisa.

Da budsjettet for i år ble diskutert i kommunen, ble det fremmet et forslag om å sette av en million kroner ekstra til blant annet lekeplasser og barne- og ungdomsaktiviteter.

- Dette ble strøket i prosessen. Vi måtte kutte, og da ble fritiden til de unge utelatt fra regnestykket. Når det ikke er politisk vilje, er det vanskelig å gjøre noe med, sier Bach.